Iată ce alimente îţi reglează echilibrul hormonal
Sănătatea ta poate fi serios afectată de stres, alimentaţie nesănătoasă şi oboseală. Astfel, echilibrul hormonal este afectat. Dacă problema nu este luată în serios, poate afecta pe termen lung sănătatea şi starea de bine. Un ”tratament” eficient este alimentaţia potrivită, care te poate ajuta să îţi regăseşti echilibrul şi să revii la normal.
Migrenele, oboseala excesivă, depresia, creşterea în greutate, acneea şi hipotiroidismul au la bază dereglări hormonale. Prin urmare, dacă suferi de un dezechilibru hormonal, cel mai indicat este să îţi schimbi stilul de viaţă. Unele alimente bogate în nutrienţi pot readuce echilibrul hormonal, îmbunătăţind nivelul energetic. Iată câteva alimente care nu ar trebui să-ţi lipsească din dietă dacă vrei să scapi de dezechilibrele hormonale.
- Polenul este folosit în medicina tradiţională chinezească pentru creşterea energiei, reducerea poftei de mâncare şi îmbunătăţirea digestiei. Fiind bogat în proteine, acid folic şi vitamina B, polenul de albine ajută la reglarea dispoziţiei, a greutăţii corporale şi a nivelului zahărului în sânge. Totodată, acesta întăreşte sistemul imunitar şi scade nivelul colesterolului. Se recomandă a fi predizolvat în apă cu suc de lămâie proaspăt, aproximativ 30 grame de polen la fiecare 150 ml de lichid.
- Varza kale este cunoscută pentru proprietăţile sale deosebite, fiind bogată în vitaminele A, B6, K, şi C, precum şi în minerale precum mangan, cupru şi calciu. Consumul ei poate reduce schimbările de dispoziţie, balonările, crampele şi previne retenţia de apă, conform www.alegesanatos.ro.
- Spirulina este apreciată pentru proprietăţile sale terapeutice, întărind sistemul imunitar şi energizând organismul. Fiind bogată în calciu, magneziu şi potasiu, spirulina ajută la reglarea dezechilibrelor hormonale şi reduce crampele, schimbările bruşte de dispoziţie şi efectele neplăcute ale sindromului premenstrual.