Iată ce motive duc la îngrăşare!
În general, creşterea în greutate este cauzată de apariţia dezechilibrului între numărul de calorii consumate şi numărul celor arse. Aşadar, dacă mănânci mai mult decât reuşeşti să arzi, organismul depozitează acele calorii sub formă de grăsimi. Cu toate astea, creşterea în greutate nu ţine doar de acest aspect. Există şi alţi factori care duc la acumularea de kilograme.
1. Istoricul familiei se află în strânsă legătură cu creşterea în greutate. Un copil are un risc cu 15% mai mare de a fi obez, chiar dacă părinţii lui au o greutate normală, cu 40% mai mare, dacă unul dintre părinţi este obez şi cu 80%, în cazul în care ambii părinţi sunt obezi.
2. Disfuncţiile endocrine trebuie luate şi ele în calcul, atunci când vine vorba de greutatea corporală. Anumite probleme hormonale pot avea efecte mai puţin plăcute asupra siluetei. Spre exemplu, în cazul hipotiroidismului, persoana în cauză are tendinţe de îngrăşare, indiferent dacă mănâncă sau nu mult.
3. Sedentarismul este unul dintre cei mai frecvenţi factori care duc la creşterea în greutate. Persoanele care nu fac mişcare nu doar că se îngraşă destul de repede, dar îşi şi pun în pericol starea generală de sănătate.
Află aici ce alţi factori îţi pot influenţa creşterea în greutate!