Iată cele mai sănătoase tipuri de sare!

Ultima actualizare:

Că mâncarea nu are gust fără sare sau că dragostea a fost comparată cu ”sarea în bucate” toţi le ştim. Este un element esenţial al vieţii, însă doar cu condiţia să fie naturală şi să nu fie folosită în exces.

Consumul excesiv de sare nu este recomandat, însă înlăturarea acesteia din alimentaţia zilnică nu este o soluţie. Sodiul, clorul şi iodul din sarea de bucătărie sunt substanţe necesare pentru echilibrul electroliţilor şi funcţionarea normală a organismului uman. Există anumite tipuri de sare pe care oamenii le pot consuma, fiind considerate cele mai sănătoase. 

  • Sarea de mare. Aceasta se obţine prin evaporarea apei sărate de mare. Este naturală, sănătoasă şi conţine ioni care ajută la menţinerea echilibrului hormonal şi la îmbunătăţirea reacţiilor chimice din organism. Mai mult, în sarea de mare se găsesc minerale precum sodiu, potasiu, iod, fier, magneziu şi zinc, elemente de bază pentru sănătatea sistemului nervos şi cardiovascular, conform www.csid.ro.  
  • Sarea de Himalaya este şi ea una dintre cele mai recomandate. Cristalul roz provine din Munţii Himalaya şi s-a format în urmă cu aproximativ 200 de milioane de ani, din straturi de sare de mare cristalizate care au fost acoperite cu lavă. Sarea de Himalaya este considerată cea mai curată şi benefică pentru organism, pentru că este neatinsă de poluare. Dincolo de substanţele pe care le conţine, structura ei înmagazinează energie hidroelectrică (vibratorie), care ajută la mărirea randamentului. 
  • Sarea pe bază de clorură de potasiu este o alternativă pentru persoanele cu hipertensiune, care au nevoie de o dietă hiposodată. Potasiul este foarte necesar organismului, fiind implicat în reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, el contribuie la buna funcţionare a sistemului muscular.
  • Condimentele, o alternativă benefică organismului
  • “Pentru a limita surplusul de sare consumat adesea în zilele noastre, ar trebui să ne readaptăm şi să încercăm asezonarea mâncărurilor cu diferite ierburi aromatice, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Folosirea mărarului, pătrunjelului, cimbrului sau a busuiocului în stare proaspătă în diverse preparate culinare poate avea rezultate spectaculoase în ce priveşte gustul şi aroma mâncării. Toate aceste plante sunt minunate nu doar pentru gustul lor bun, aroma proaspătă şi intensă, dar sunt şi o sursă excelentă de antioxidanţi, minerale şi vitamine”, spune nutriţionistul Flavia Manole. Salatele, sosurile şi mâncărurile cu sau fără carne pot deveni adevărate delicatese, dacă foloseşti în loc de sare coajă rasă de portocale, lămâie sau lime, care conferă o aromă aparte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
man at supermarket jpg
banner Anca Turcasiu png
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
napoli 5711208 1280 jpg
Aventura prin Dobrogea a faimosului Hans Christian Andersen  Peripeţiile fascinante, publicate apoi în Danemarca jpeg
jewels 1090711 1280 jpg
4 front asistati jpg
durau jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net