Iată cum să pregăteşti cel mai bun şi sănătos grătar

Ultima actualizare:

În primul rând, este foarte important să respecţi regulile de igienă. De aceea, asigură-te că ai la îndemână suficientă apă potabilă.

„Oamenii pun mâna pe carnea crudă, dar apoi nu au cu ce să se spele sau o fac necorespunzător“, atrage atenţia nutriţionista Corina Zugravu.

În ceea ce priveşte prepararea cărnii, specialistul spune că în urma arderii cărbunelui sau a lemnului, se degajă substanţe cancerigene, care se impregnează în carne.

De aceea, pentru a limita acest risc, foloseşte brichete speciale pentru grătar, pe care le găseşti în comerţ.

De ce peştele e mai bun decât puiul

„Nu se pune carnea direct pe flacără, ci se aşteaptă ca focul să ardă mocnit. Este de preferat să se aleagă carnea cât mai slabă, care trebuie să fie tăiată subţire, pentru a se pătrunde bine“, spune Corina Zugravu. Nutriţionista explică şi ce se întâmplă în cazul în care ai ales carnea de pui pentru grătar.

„Puiul e greu de preparat, nu se pătrunde bine la articulaţii şi e risc mare de toxiinfecţie cu bacteriile Salmonella şi Campylobacter. Mai degrabă este bun peştele sau o carne slabă de purcel. Ar merge şi piept de găină dezosat“, afirmă medicul.

CITEŞTE AICI ALTE SFATURI

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net