Iată cum te relaxezi profund
După o zi de muncă, stresul şi oboseala accumulate îţi dau senzaţia de sfârşeală. Specialistul Click! în medicină tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne învaţă câteva metode de destindere.
Ce metode sunt? Ne găsim o poziţie comodă, stând întinşi în pat sau într-un fotoliu, închidem ochii şi ne orientăm cu mintea asupra acelor părţi ale corpului pe care dorim să le relaxăm. Simpla dorinţă de a ne relaxa produce o deconectare în zona spre care ne îndreptăm atenţia.
Trecem uşor cu gândul peste diferitele părţi ale corpului, ca şi cum am atinge fin pielea şi am îndepărta orice tensiune din muşchi. Începem cu picioarele, urcăm pe corp în zona abdominală, până la piept şi la gât şi apoi relaxăm mâinile şi capul. Simţim cum muşchii se destind, trimiţând influxuri de calm şi relaxare şi asupra creierului.
Relaxăm şi respiraţia prin mişcări ample şi profunde, care apoi reglează de la sine ritmul respirator pentru a fi mai calm şi pentru a cuprinde toate zonele pulmonare. Efectul imediat este o îmbunătăţire a circulaţiei şi o stare de bucurie tăcută care ne învăluie şi ne face să ne simţim protejaţi şi calmi.
Când putem face exerciţii? De câte ori dorim să ne reconectăm cu planurile noastre profunde, seara înainte de culcare, pentru a adormi mai repede, dimineaţa la trezire, pentru a ne începe ziua într-un mod calm şi în armonie şi ori de câte ori dorim să ne relaxăm în pauzele pe care le luăm peste zi, pentru a ne încărca cu energie şi a ne echilibra.
Beneficiile relaxării
- Un somn mai bun;
- Echilibru emoţional, stări mai frecvente de calm, linişte şi armonie;
- Energizare între activităţile zilnice
- Îmbunătăţirea circulaţiei şi încălzirea uşoară a membrelor
- Oxigenare şi o respiraţie mai eficientă;
- Calmează durerile de cap;
- Limpezire a gândirii, organizare şi eficienţă mai bună în muncă;
- Îmbunătăţeşte memoria prin creşterea atenţiei şi a capacităţii de stocare a informaţiei;
- Refacere rapidă după efort fizic sau intelectual;
- Elimină oboseala şi anxietatea.