Inamicii colesterolului rău

Ultima actualizare:

    Infuzia decoctul de păpădie îţi ţin colesterolul sub control
Infuzia decoctul de păpădie îţi ţin colesterolul sub control

Colesterolul este indispensabil în organism – dar, dacă e prea mult, atunci beneficiile sunt depăşite de riscuri. Schimbă-ţi alimentaţia şi foloseşte leacuri din natură. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei”!

  • Scoruşul de munte. Fructele roşii, sferice, conţin cantităţi importante de vitamina C, provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, B3) şi sunt extrem de eficiente în reducerea nivelului de colesterol rău. Le poţi mânca proaspete sau, din fructele uscate, poţi prepara o infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă fierbinte. Lasă-le acoperite 10-15 minute, apoi strecoară ceaiul şi bea 2-3 căni pe zi. 
  • Schinduful. Cercetările clinice asupra seminţelor de schinduf s-au axat mai ales pe acţiunea lor de a reduce colesterolul, cu rezultate notabile şi asupra nivelului de trigliceride din organism. Cea mai eficientă formă de administrare este extractul, obţinut din 2 linguri de seminţe măcinate, pe care le opăreşti cu 250 ml de apă. Lasă amestecul acoperit 3 ore, apoi fierbe-l câteva minute. Când s-a mai răcit, îi poţi adăuga şi puţină miere. 
  • Anghinarea. Plantă-tratament pentru problemele ficatului, anghinarea este foarte utilă şi în hipercolesterolemia cauzată de o alimentaţie dezechilibrată. Bea 2 căni de infuzie pe zi, preparată dintr-o linguriţă de frunze uscate la o cană cu apă. După 2 săptămâni, poţi creşte cantitatea de frunze la 2 linguriţe. 
  • Păpădia. Este una dintre cele mai la îndemână plante anticolesterol. Din planta întreagă, frunze şi rădăcini, prepară o infuzie din 2 linguriţe la o cană cu apă fierbinte. Lasă planta să-şi elibereze substanţele benefice vreme de 10 minute, apoi strecoară ceaiul. Bea câte 2 căni pe zi, după mesele principale. Păpădia o poţi administra şi sub formă de decoct: pune 2 linguriţe de plantă în 250 ml de apă, lasă amestecul să fiarbă 10 minute, lasă-l la răcit, strecoară-l şi ia câte 2 linguri la intervale de 4 ore. 
  • Usturoiul. Usturoiul nu doar că dilată vasele de sânge, favorizând o mai bună circulaţie, ci şi împiedică depunerea colesteroului pe pereţii arterelor. Combină-l cu ceai verde pentru un efect sporit, astfel: 2 căţei de usturoi tocaţi pune-i într-o cană cu ceai verde şi lasă amestecul să fiarbă 10 minute. Apoi stinge focul, lasă-l să se răcească 5 minute, strecoară şi adaugă sucul de la o jumătate de lămâie. Bea jumătate din acest remediu pe stomacul gol, dimineaţa, şi jumătate seara, înainte de culcare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Governors jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
test1 jpeg
1 somn jpg jpeg
GcS85ZcbkAIOmcP jpeg
Glovo jpg
9eeeb938f39350750d2ccf0a361b71c1669a6e1c shave jpg
maria tantan jpg
ciugud captura video jpg
cladiri hong kong jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net