Indicii că mănânci prea multe proteine

simeon stalpnicul png
Schimbările de dispoziție sunt o posibilă cauză a unei diete neadecvate.clickpentrufemei.ro

Proteinele sunt extrem de sănătoase, însă doar dacă le consumi cu măsură. Chiar dacă dietele bogate în proteine te pot ajuta să slăbești, pe termen lung pot influența negativ acidul uric din sânge, care crește riscul apariției infecțiilor, cancerului sau bolilor renale. Acestea sunt semnele că ar trebui să reduci cantitatea de proteine din alimentația zilnică!

Setea excesivă

În momentul în care mănânci proteine în exces, rinichii vor face un efort dublu pentru a le elimina prin urină, de aceea te poţi confrunta cu o senzaţie puternică de sete. Din cauză că vei simţi nevoia să bei mai multă apă, vei urina mai des, pierzând astfel cantităţi mari de sodiu, potasiu şi magneziu. Potrivit nutriţioniştilor, persoanele care au o dietă bogată în proteine şi cu un conţinut scăzut de carbohidraţi trebuie să sporească consumul de fructe, legume şi cereale integrale, pentru a înlocui vitaminele şi mineralele pierdute. 

Constipaţia sau diarea

Dacă scoţi din alimentaţia zilnică cerealele integrale, fructele, legumele şi miejii de seminţe cruzi, unele dintre cele mai importante surse de fibre, poţi ajunge să te confrunţi cu unul dintre aceste două simptome: constipaţia sau diarea. Dietele cu un conţinut ridicat de proteine pot afecta flora intestinală, deoarece corpul nu are suficiente prebiotice- un tip de fibre care contribuie la dezvoltarea bacteriilor benefice. Pentru a combate constipaţia, consumă mere, banane, sparanghel, ovăz sau usturoi.

Descoperă ce alte simptome îţi indică un consum prea mare de proteine pe clickpentrufemei.ro.

 Proteinele te ajută să slăbeşti

Dieta bogată în proteine

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
andreea mantea 2 JPG
cub larisa iordache png
FotoJet (1) jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
horoscop ( FOTO pixabay )
Camilla Parker si Regele Charles jpeg
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
DSC 4775 JPG
image
image
image
image
farmacie baza jpeg
alexandru arsinel jpeg
image png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
cub arsinel fii png
1 cum sa te pregatesti de toamna jpg jpeg