Înlocuieşte carnea cu ciuperci!
Scandalul cărnii procesate şi al celei roşii, care ar provoca maladia secolului, a stat pe buzele tuturor o săptămână întreagă. Click! îţi arată cu ce poţi înlocui în alimentaţie carnea, fără să-ţi faci griji că îţi privezi organismul de proteine: ciuperci, soia, cereale, oleaginoase şi legume.
Ciupercile sunt cel mai sănătos substitut pentru consumul de carne şi au avantajul de a fi mult mai uşor de digerat. Sursă perfectă de proteine, ne ajută să nu mai simţim oboseala şi să spunem adio durerilor de stomac. Iată care sunt principalele beneficii aduse organismului.
Sursă de fibre, vitamine şi minerale
Ciupercile nu conţin grăsimi, zahăr ori sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine din grupul B. Ele conţin şi minerale esenţiale, dintre care potasiu, cupru, fier şi fosfor, însă cel mai semnificativ este seleniul.
Leac împotriva cancerului de sân
Cancerul de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci, spun cercetătorii. Astfel, femeile care introduc în alimentaţia zilnică ciupercile prezintă un risc mai redus de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii susţin că şansele de a dezvolta tumori la sân sunt cu atât mai mici, cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde.
Înlătură oboseala şi anxietatea
Anxietatea, oboseala şi stresul se pot trata şi preveni cu ajutorul ciupercilor, datorită conţinutului mare de zinc şi vitamine din grupul B. Consumul a trei ciuperci zilnic reduce considerabil senzaţia de epuizare fizică şi intelectuală, dar şi sentimentul neplăcut de iritare şi anxietate.
Bogate în antioxidanţi
Ciupercile Champignon conţin mai mulţi antioxidanţi decât germenii de grâu şi decât ficatul de pui. În consecinţă, au capacitatea de a întări sistemul imunitar. Extractele din ciuperci Pleurotus au fost încorporate în tincturi, ceaiuri sau pilule şi au multe efecte benefice: antibacterian, antiviral, reduc tensiunea, protector cardio-vascular şi tonic pentru sistemul nervos.
Tocăniţa de ciuperci, gata în 30 de minute
Rapid, gustos şi sănătos! Ai nevoie de ciuperci proaspete, ceapă, morcovi, ardei gras, ulei, bulion, sare, piper şi pătrunjel. Prăjeşti mai întâi ciupercile, le scoţi din tigaie, apoi pui celelalte legume tăiate cubuleţe. După ce s-au călit puţin, adaugi ciupercile, bulion şi apă şi laşi la foc mic până se fierb. Când tocăniţa este gata, adaugi sare, piper şi pătrunjel, conform www.bucataria-romaneasca.ro.