Interacţiunea medicamentelor cu grapefruit-ul

Fie că este vorba despre medicamente cu prescripţie medicală sau cele eliberate fără reţetă, acestea trebuie luate potrivit recomandărilor făcute de către medic sau conform instrucţiunilor din prospect. Doar aşa ne putem asigura că sunt sigure şi eficiente. Este important să ştim, spre exemplu, că pot exista interacţiuni între anumite medicamente şi grapefruit-ul.

Puţini dintre noi ştim că medicamentele pot interacţiona chiar şi cu unele alimente atunci când sunt consumate concomitent, cum este cazul grapefruit-ului. Astfel, efectul nu va mai fi cel dorit sau chiar pot apărea unele probleme. De aceea, este important să înţelegem pericolul care poate apărea în cazul unei interacţiuni dintre medicamente şi alimente şi ce trebuie să facem pentru a reduce acest risc.

Efectele interacţiunilor

Atunci când sunt consumate simultan, interacţiunile dintre medicamente şi unele alimente pot încetini efectul produselor administrate, îl pot anula sau pot provoca reacţii adverse. Dacă administraţi un medicament în timpul mesei, există riscul ca organismul să nu absoarbă substanţa respectivă sau efectul să fie unul întârziat. Acesta este motivul pentru care, în cazul unor medicamente, este precizat în prospect că trebuie luate pe stomacul gol, cu câteva ore înainte de masă sau după ce am mâncat. Unele produse nu pot fi combinate cu anumite tipuri de alimente. Deoarece acestea pot provoca o reacţie care modifică efectul medicamentului sau poate spori efectele secundare. Un exemplu în acest sens este consumul de suc de grapefruit pe durata tratamentului cu diferite medicamente.

Citeşte mai departe pe adevarul.ro 

cub horoscop 1 gif
cub gazi demirel png
Carmen Bruma face sport
cub oana roman png
înșelat jpg
cub dinu maxer fiul png
bogdan ioan la vocea  jpg
sergiu nicolaescu 2011 JPG
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
frontB jpg
1 dragobete jpg jpeg
baza fotoliu (captura video) jpg
Moscheea din Malatya jpg
FotoJet (2) jpg