Kaki, fructul care te scapă de durerile de stomac

Ultima actualizare:

    O bucată de kaki costă  între 1,5 şi 2 lei
O bucată de kaki costă între 1,5 şi 2 lei

Are forma unei roşii, culoarea portocalei, textura piersicii şi un gust delicios.

Bogat în antioxidanţi, vitamine şi minerale, fructul kaki poate fi consumat proaspăt, în salate sau chiar budinci. 

Creşte nivelul de energie

Ca orice alt fruct, kaki reface energia organismului datorită conţinutului bogat de nutrienţi. Pentru că stimulează activitatea creierului, e recomandat în perioadele de suprasolicitare intelectu-ală şi de convalescenţă, deoarece revigorează organismul. 

Combate infecţiile şi inflamaţiile

Bogat în antioxidanţi şi catechine, kaki deţine proprietăţi antiinflamatorii şi antiinfecţioase. Un consum regulat al acestui fruct ne poate apăra împotriva reacţiilor inflamatorii şi a infecţiilor.  

Atenuează durerea de stomac

Kaki ajută la scăderea nivelului de aciditate a sângelui şi a stomacului. Fibrele, esenţiale pentru procesele gastro-intestinale, atenuează problemele legate de constipaţie sau balonare, menţinând un sistem digestiv bine funcţional. Taninurile din kaki reglementează mişcările intestinale şi ajută la reducerea diareei.

Ajută la slăbire

Pentru că sunt bogate în fibre, fructele kaki te ajută să ai o bună digestie. 100 de grame de kaki au peste 3 grame de fibre, de aceea e util persoanelor care vor să slăbească. 

Normalizează tensiunea arterială

Datorită potasiului care se găseşte în fruct, ajută la reglarea tensiunii arteriale şi menţine elasticitatea vaselor de sânge. Kaki e aproape un fruct fără grăsimi, ceea ce înseamnă că ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Previne cancerul

Kaki are un conţinut ridicat de antioxidanţi, ceea ce înseamnă că protejează contra anumitor tipuri de cancer. Un studiu recent a arătat că fuctele kaki ajută la eliminarea celulelor canceroase din corp, în cazul cancerului mamar.

Grăbeşte vindecarea

Vitamina C care se găseşte în 100 g de fruct kaki asigură peste 15% din necesarul zilnic al organismului. Vitamina C ajută la menţinerea imunităţii organismului. De asemenea, ajută corpul să lupte cu infecţiile, grăbind vindecarea.

Întinereşte aspectul pielii

Cu un conţinut ridicat de vitamina A, ceea ce înseamnă că oferă protecţie vederii şi menţin elasticitatea pielii. De asemenea, le este de ajutor persoanelor care se luptă cu acneea. Fructul kaki conţine şi vitamina E, care ajută la menţinerea sănătăţii pielii. 

image
image
image
image
image
image
catalin chereches  1280x720 jpg
incendiu  jpg
Printesa Latifa jpeg
Teatru
inel Kate Middleton (3) jpg
betisoare ct captura video jpg
bivolaru 0 jpeg
plane 885321 1280 jpg