Lămâia te apără de infecţii!
Cum vine frigul, lămâia revine în topul remediilor naturale pe care le ai mereu la îndemână. Revista „Click! pentru femei” îţi spune de ce acest fruct este o adevărată sursă de sănătate.
Ce conţine
Bogată în săruri minerale şi în vitamina C, săracă în calorii (35 de calorii la 100 g), lămâia conţine şi o paletă interesantă de oligoelemente indispensabile organismului uman.
Printre ele, potasiul, care îi dă efect diuretic, calciu şi fier. Toate aceste nutrimente sunt uşor asimilate pentru că sucul acru al lămâii este plin de acizi organici.
Sucul este recunoscut pentru proprietăţile lui dietetice. Curăţă şi regenerează sistemul digestiv iritat de alimentaţia necorespunzătoare. Şi nu în ultimul rând, sucul topeşte şi elimină grăsimile
Se presupune că are şi efect anticancerigen, dar deocamdată această calitate nu a fost demonstrată ştiinţific.
Sucul de lamâie are acţiune bactericidă şi antiseptică. Activând globulele albe, el întareşte imunitatea organismului.
Este cel mai bun remediu pentru mâini. Le albeşte şi le catifelează.
Netezeşte şi catifelează pielea de pe coate, genunchi şi de pe călcâie. Taie o lămâie în două şi masează cu ele zonele cu piele îngroşată.
O felie de lămâie, aplicată pe înţepăturile de insecte, calmează durerea. Astringentă, lămâia are calitatea de închide porii.
Pune în apa de clătit părul două linguri cu suc de lămâie şi-i redai luciul natural.
Reţetă binefăcătoare
Iată o băutură diuretică: ia o lămâie spălată, taie-o în rondele care se pun într-un castron cu apă clocotită, cu trei vârfuri de măghiran. Se lasă la macerat toată noaptea. Dimineaţa, se strecoară şi se bea pe stomacul gol timp de două, trei săptămâni.