Levănţica, planta care îţi readuce zâmbetul

Ultima actualizare:

Levănţica, numită şi lavandă, a fost utilizată iniţial de către egipteni şi arabi ca parfum, apoi a fost folosită de către romani pentru aromatizarea apei de baie. Nu întâmplător, termenul lavanda vine de la latinescul lavare care înseamnă ,,a spăla“. Calităţile sale aromatice s-au dovenit a fi de ajutor în tratarea multor afecţiuni. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Datorită mirosului lor plăcut, florile de levănţică au darul să liniştească şi să calmeze durerile de cap apărute pe fond de stres şi de oboseală. Sunt considerate un bun sedativ, inducând o stare de relaxare. De asemenea, uleiurile extrase din această plantă sunt ideale în cazul inflamaţiilor, crampelor musculare şi palpitaţiilor. În administrările interne, dozele mari de levănţică se pot dovedi toxice şi excitante pentru sistemul nervos. Deci, nu trebuie făcute administrări prelungite şi fără indicaţie medicală. 

Tratează inflamaţiile 

După mersul pe jos îndelungat, te poţi trezi uneori cu inflamaţii şi răni la nivelul tălpilor şi degetelor de la picioare. Foloseşte o compresă umezită în ceai de muşeţel rece, pe care pune cinci picături de ulei de lavandă şi cinci picături de ulei de salvie. Compresa se ţine pe zona inflamată sau dureroasă câteva ore sau chiar peste noapte. Tot cu ulei de lavandă poţi scăpa şi de alte tipuri de dureri de picioare. Amestecă 10-15 picături de lavandă cu două-trei linguri de ceai de busuioc, cu cinci picături de ulei de salvie şi cu două linguri de ulei de floarea-soarelui. Acest amestec se foloseşte pentru masarea zonei dureroase, la nevoie. 

Alungă oboseala şi durerile musculare

Deseori, sportivii şi vârstnicii se confruntă cu crampe musculare, a căror cauză poate fi oboseala musculară sau îmbătrânirea. Pentru combaterea acestora, se utilizează câte cinci picături de ulei esenţial de lavandă amestecate într-o lingură cu ulei de floarea-soarelui. Se unge cu acest amestec zona afectată. Uleiul de lavandă va fi absorbit uşor în piele, producând un efect sedativ asupra nervilor şi va induce calmarea musculară. 

Ce se poate face din lavandă

Mai citeşte în revista „Click!  pentru femei“ de vineri: Şi tu  îţi poţi face un BLOG. Bărbaţii  vor sex, iar femeile doar iubire?
Mai citeşte în revista „Click! pentru femei“ de vineri: Şi tu îţi poţi face un BLOG. Bărbaţii vor sex, iar femeile doar iubire?

Prin infuzarea plantelor de lavandă în apă, obţii un ceai de lavandă cu totul deosebit, pe care îl poţi servi cu miere sau zahăr. Uleiul esențial de lavandă este un excelent antibacterian și se folosește pentru baie, gătit şi purificat aerul. Săpunul de lavandă se poate realiza uşor, chiar și acasă. Îți menţine pielea catifelată și va schimba radical mirosul hainelor tale. Se poate face chiar și miere, însă doar în zonele unde florile au o foarte bună calitate. Tinctura de lavandă este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin presarea la rece a soiului de lavandă englezească. Se foloseşte intern și ajută mai ales la reducerea tensiunilor psihice. Nu în ultimul rând, lavanda este un ingredient și în industria parfumurilor. Mirosul de lavandă surprinde esenţa verii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ozn fals la bucuresti jpg
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net