Lichidele te scapă de constipaţie

Ultima actualizare:

Neplăcerile cauzate de dereglarea aparatului digestiv ne produc disconfort, pentru ca mai târziu să degenereze în boli grave. Dr. Codruţ Ţuţu, medic specialist în Acupunctură şi Apifitoterapie, ne explică ce ar trebui să facem pentru buna funcţionalitate a digestiei, fără a recurge la medicamente.

Un aparat digestiv care nu funcţionează normal nu va putea transforma mâncarea în energie şi nu va putea transmite mineralele, vitaminele şi celelalte substanţe nutritive către toate sistemele organismului. O mare parte din oameni consideră că modalitatea eficientă de rezolvare a neplăcerilor cauzate de constipaţie o reprezintă utilizarea laxativelor. Problema nu e aceasta, ci faptul că ei nu depun efort, nu fac mişcare suficientă şi nu primesc necesarul de apă sau fibre din alimentaţie. Un factor important în dezechilibrarea aparatului digestiv este stresul, pentru că el poate cauza disfuncţii la nivelul muşchilor colonului. Foarte mulţi oameni refuză să meargă la toaletă în afara casei, dar făcând acest lucru refuză practic să fie atenţi la nevoile corpului.

Dr. Codruţ Ţuţu
Dr. Codruţ Ţuţu

Constipaţia prelungită se finalizează cu complicaţii foarte serioase. Specialiştii gastroenterologi recunosc că jumătate din afecţiunile corpului încep din colon. Un aparat digestiv lent provoacă otrăvirea sângelui cu bacterii care, ulterior, ajung în ficat, rinichi, plămâni şi piele. Rezultatul poate fi apariţia oricărei afecţiuni a corpului uman. Dr. Codruţ Ţuţu ne oferă câteva sfaturi prin care putem să evităm să ne confruntăm cu astfel de probleme:

  • consumaţi multe lichide;
  • urmaţi o dietă bogată în fibre, fructe, salate de legume, carne, ouă, brânzeturi (nu lactate), verdeaţă, alune, fistic etc;
  • optaţi şi pentru mâncarea gătită, care să conţină zeamă, sos;
  • ceaiuri: puneţi cantităţi egale din brusture, sunătoare, urzică, coada şoricelului, trei fraţi pătaţi, frasin şi pelin, faceţi infuzie de 2-3 minute din 4 linguri din acest amestec la 1 litru de apă şi consumaţi această cantitate în decursul unei zile;
  • un iaurt cu tărâţe de grâu, seara;
  • un iaurt cu seminţe de chia, de floarea soarelui, de bostan;
  • faceţi mişcare multă, în special plimbări în parc.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zapada1 jpeg
cascada danemarca jpg
image png
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
dulciuri cofetarie   foto pixabay jpg
titluri tezaur jpg
sinucidere jpg
animale los angeles jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net