Lintea, perfectă pentru inimă şi stomac
Ultima actualizare:
Lintea este o legumă cu multiple beneficii pentru sănătatea ta, asigurând nutrienţii de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corespunzător. Este una dintre cele mai sănătoase surse de proteine şi este bine să profitaţi, din când în când acest lucru.
Fiind o excelentă alternativă la fasole, prin consumul de linte putem combate anemia şi putem trece cu bine peste momentele de oboseală şi stres. Lintea de culoare verde şi cea maro îşi păstrează cel mai bine forma şi proprietăţile în urma fierberii (în 20-30 de minute este gata), conform www.alegesanatos.ro. Iată care sunt beneficiile acestei legume.
- Favorizează tranzitul intestinal. Pentru că lintea este foarte bogată în fibre, normalizează nivelul de colesterol din sânge şi combate constipaţia, prin uşurarea tranzitului intestinal.
- Conţine antioxidanţi, vitamine şi minerale. Este o sursă excelentă de antioxidanţi, fibre, vitamine, minerale şi acizi graşi omega 3 şi omega 6. Acidul folic şi magneziul ajută la relaxarea venelor şi arterelor, creşte rezistenţa fizică la efort şi reprezintă o sursă de energie pentru organism. Fosforul joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor, iar fierul este esenţial pentru transportul oxigenului în organism şi pentru formarea globulelor roşii în sânge.
- Menţine sănătatea inimii. Fiind bogată în magneziu şi acid folic, lintea contribuie enorm la starea de sănătate a inimii. Această legumă ar trebui consumată cam de două ori pe săptămână pentru ca rezultatele să fie „vizibile”.
- Ajută la pierderea în greutate. Lintea este de mare ajutor în curele de slăbire, deoarece conţine foarte puţine calorii, iar fibrele şi proteinele oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată.