Mănâncă picant ca să trăiești mai mult!

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Persoanele care consumă regulat alimente picante au șanse să trăiască mai mult, arată un nou studio britanic. Astfel, cei care mănâncă în fiecare zi câte un ardei picant reduc riscul de mortalitate cu 14%, față de cei care nu au un astfel de obicei.

Riscul de mortalitate scade cu până la 10% și în cazul celor care consumă mâncăruri picante o dată sau de două ori pe săptămână, față de cei care nu au acest obicei. Se pare că unele substanțe active conținute de ardeiul iute, ca de exemplu capsaicina, are efecte antiobezitate și are rol antiinflmator.

Totodată, alimentele picante luptă și împotriva cancerului. Ardeiul iute are și acțiune antiseptică, dar și de stimulant al secrețiilor gastrice, ceea ce înseamnă că ajută la o bună digestie. Acesta ajută la reducerea colesterolului rău din sânge și pune sângele în mișcare.

Consumul des de ardei iute previne bolile de inimă, precum atacul de cord, dar oferă protecție și împotriva accidentului vascular cerebral. Fiind o sursă importantă de  vitaminele A și C, care luptă eficient împotriva infecțiilor și virușilor, ardeiul iute este foarte bun stimulent pentru imunitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
chocolate saga1 jpeg
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net