Mare atenţie la ce mâncaţi în sezonul cald! „Trebuie intervenit rapid, în special dacă...”

Abia a început vara, însă acest acest lucru se simte şi în spitale. Patologia de sezon a început să fie tot mai frecventă, iar medicii trag un semnal de alarmă în legătură cu alimentaţia. 

Mare atenţie la ce mâncaţi în sezonul cald!
Mare atenţie la ce mâncaţi în sezonul cald!

Alimentele alterate reprezintă un real pericol pentru sănătate, susţin medicii. Conform acestora, tot mai multe persoane ajung la spital din cauza mâncărurilor alterate pe care le consumă. Astfel, numărul cazurilor de pacienţi care se prezintă în unităţile medicale cu enterocolită este într-o continuă creştere în această perioadă a anului. 

Cum apare? În linii mari, enterocolita apare din cauza creării unui mediu favorabil dezvoltării bacteriilor şi a alterării mai rapide a alimentelor. Aşadar, enterocolita este provocată de bacterii, fungi (ciuperci), paraziţi şi virusuri şi poate avea manifestări gastrointestinale agresive.

Se transmite cu uşurinţă de la o persoană la alta, mai ales în cazul în care nu sunt respectate regulile de igienă, sau la o persoană cu un sistem imunitar mai scăzut. Se poate transmite oral, prin înghiţirea de alimente infectate cu diverse virusuri sau bacterii. 

Medicii trag un semnal de alarmă în legătură cu alimentaţia

Simptomele enterocolitei. Dr. Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a vorbit pentru „Adevărul” despre simptomele pe care le dă enterocolita.

„Simptomatologia este una zgomotoasă. Apare prin greaţă, vărsături şi dureri de cap. Totodată, apar scaunele diareice. În această situaţie trebuie să ne adresăm Spitalului de Boli Infecţioase. În momentul în care apare vărsătura sau scaunul diareic se pierd din organism electroliţi importanţi. Aceste dezechilibre sunt importante pentru organismul uman.

Astfel, trebuie intervenit rapid, în special dacă discutăm despre copii sau persoane în vârstă. În aceste cazuri, aceşti pacienţi trebuie să primească tratamentul adecvat de reechilibrare. Se simte deja trendul ascendent, de când au crescut temperaturile. Evident, este o dorinţă normală a populaţiei de a se bucura de anotimpul cald, de aici provenind şi trendul ascendent în ceea ce priveşte enterocolitele”, a precizat dr. Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. 

Cum te poţi feri. Cadrele medicale vin cu unele sfaturi care ne pot fi de folos pe perioada verii. Astfel, suntem îndemnaţi să luăm în calcul locaţiile cele mai frecventate atunci când vrem să luăm masa, în ciuda faptului că de cele mai multe ori sunt aglomerate.

„E foarte important să ne folosim simţurile foarte atent. Dacă observăm un miros neobişnuit nu trebuie să consumăm alimentul respectiv. Totodată, trebuie să avem foarte mare grijă în special în perioadele în care temperaturile sunt înalte, pentru că atunci alimentele se alterează într-un ritm foarte alert. Totodată, mai sunt şi trucuri care nu ţin neapărat de domeniul medical. Trebuie să urmărim locaţiile în care există mai mulţi clienţi”, a adăugat dr. Florin Roşu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net