Cele mai hrănitoare alimente din lume! După ce le vei consuma, nu-ți va mai fi foame

Pentru a maximiza cantitatea de nutrienți pe care o consumați, este logic să vă cheltuiți bugetul caloric cu înțelepciune, alegând alimentele care conțin cea mai mare cantitate și varietate de nutrienți. Iată care sunt alimentele cele mai hrănitoare de pe planetă.

Alegeți alimentele cele mai hrănitoare. Foto: Click.
Alegeți alimentele cele mai hrănitoare. Foto: Click.

1. Somon

Somonul și alte tipuri de pește gras conțin cei mai mulți acizi grași omega-3. Omega-3 sunt extrem de importante pentru funcționarea optimă a corpului tău. Acestea sunt legate de o bunăstare îmbunătățită și un risc mai mic de multe boli grave.

Deși somonul este apreciat în principal pentru compoziția sa benefică de acizi grași, conține și cantități masive de alți nutrienți. O porție de 100 de grame de somon sălbatic de Atlantic conține aproximativ 2,2 grame de omega-3, împreună cu o mulțime de proteine animale de înaltă calitate și vitamine și minerale ample, inclusiv cantități mari de magneziu, potasiu, seleniu și vitamine B.

Este o idee bună să mănânci pește gras cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână pentru a obține toți omega-3 de care organismul tău are nevoie. Studiile arată că persoanele care mănâncă pește gras în mod regulat au un risc mai mic de boli de inimă, demență, depresie și multe alte afecțiuni comune de sănătate.

Somonul are gust bun și este destul de simplu de preparat. De asemenea, tinde să te facă să te simți plin cu relativ puține calorii. Dacă poți, alege somonul sălbatic în loc de somon de crescătorie. Este mai hrănitor, are un raport mai bun între omega-6 și omega-3 și este mai puțin probabil să conțină contaminanți.

2. Kale

Dintre toate verdeturile cu frunze, Kale este regele. Este încărcat cu vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și diferiți compuși bioactivi.

Varza Kale este bogata în special în vitamina C, vitamina A, vitamina K1. De asemenea, conține cantități mari de vitamina B6, potasiu, calciu, magneziu, cupru și mangan. O porție de o ceașcă are doar 9 calorii. Kale poate fi chiar mai sănătoasă decât spanacul. Ambele sunt foarte hrănitoare, dar Kale este mai scăzută în oxalați, substanțe care pot lega minerale precum calciul în intestin, împiedicând absorbția acestora.

Kale și alte legume sunt, de asemenea, bogate în diverși compuși bioactivi, inclusiv izotiocianați și indol-3-carbinol, despre care s-a demonstrat că luptă împotriva cancerului.

3. Alge marine

Marea are mai mult decât pești. De asemenea, conține cantități masive de vegetație. Există mii de specii diferite de plante în ocean, dintre care unele sunt foarte hrănitoare. De obicei, ele sunt denumite colectiv alge marine.

În multe cazuri, algele marine sunt chiar mai hrănitoare decât legumele de pe uscat. Sunt deosebit de bogate în minerale precum calciu, fier, magneziu și mangan. De asemenea, sunt încărcate cu diverși compuși bioactivi, inclusiv ficocianine și carotenoide. Unele dintre aceste substanțe sunt antioxidanți cu capacități antiinflamatorii puternice.

Dar algele marine chiar strălucesc prin conținutul său ridicat de iod, un mineral pe care corpul tău îl folosește pentru a produce hormoni tiroidieni. Doar consumul unei alge marine bogate în iod, cum ar fi varecul, de câteva ori pe lună, poate oferi corpului tău tot iodul de care are nevoie. Dacă nu vă place gustul algelor marine, îl puteți lua și sub formă de supliment. 

4. Usturoiul

Usturoiul este într-adevăr un ingredient uimitor. Poate transforma tot felul de feluri de mâncare fade delicioase și este foarte hrănitoare. Este bogat în vitaminele C, B1 și B6, precum și în calciu, potasiu, cupru, mangan și seleniu. Usturoiul este, de asemenea, bogat în compuși ai sulfului, cum ar fi alicina.

Multe studii sugerează că alicina și usturoiul pot scădea tensiunea arterială, precum și colesterolul total și LDL (rău). De asemenea, ajută la creșterea colesterolului HDL (bun), reducând potențial riscul de boli de inimă în continuare.

Usturoiul are, de asemenea, diverse proprietăți de combatere a cancerului. Unele studii mai vechi sugerează că persoanele care mănâncă mult usturoi au un risc mult mai mic de a face mai multe tipuri de cancer obișnuite, în special cancere de colon și stomac.

5. Scoici

Multe animale marine sunt bogate în nutrienți, dar crustaceele pot fi printre cele mai hrănitoare dintre toate. 

Scoicile sunt printre cele mai bune surse de vitamina B12 existente, cu 100 de grame de scoici furnizand de peste 16 ori RDI. De asemenea, sunt încărcate cu vitamina C, diverse vitamine B, potasiu, seleniu și fier.

Stridiile sunt, de asemenea, foarte hrănitoare. Doar 100 de grame furnizează 600% din RDI pentru zinc, 200% din RDI pentru cupru și cantități mari de vitamina B12, vitamina D și câțiva alți nutrienți. Deși crustaceele sunt printre cele mai hrănitoare alimente din lume, majoritatea oamenilor le consumă rar, scriu cei de la Healthline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net