Topul alimentelor care înving oboseala

Ultima actualizare:

A fi conștient de ceea ce aveți în farfurie poate fi o modalitate sănătoasă și eficientă de a vă menține energia. Cu exerciții fizice regulate și o alimentație bună, puteți menține niveluri sănătoase de energie în timpul episoadelor depresive.

Porțiile mai mici ajută la reducerea oboselii. Foto: Click.
Porțiile mai mici ajută la reducerea oboselii. Foto: Click.

Consumul de porții mai mici și alegerea alimentelor procesate minim și a alimentelor integrale poate ajuta la reducerea oboselii. Corpul tău "fuge" cu ceea ce îl hrănești. Cel mai bun mod de a obține cea mai mare energie din alimente este să vă asigurați că vă oferiți cea mai bună mâncare posibilă.

Pe lângă alimentele cu care te hrănești, atunci când mănânci îți poate afecta energia. Ai observat vreodată că te simți leneș după un prânz sau o cină consistentă? Asta pentru că, corpul tău își folosește energia pentru a digera acea masă mare în loc să alimenteze restul corpului tău.

Cel mai simplu mod de a evita acest lucru este să mănânci mai multe mese, în porții mai mici, pe parcursul zilei. Acest lucru vă va menține corpul alimentat în mod regulat și vă poate ajuta chiar să pierdeți în greutate.

1. Alimente neprocesate

În timp ce un cheeseburger și cartofi prăjiți ar putea fi reconfortanți, valoarea lor nutritivă este scăzută. Alimentele procesate, cum ar fi unele alimente ambalate sau conservate, bomboanele, mâncărurile la cutie și carnea pregătită sunt de obicei pline de conservanți, aditivi, sodiu, grăsimi trans și ingrediente artificiale care vă pot încetini.

2. Fructe și legume proaspete, de sezon

Cu cât mâncarea este mai proaspătă, cu atât va conține mai mulți nutrienți. Spre deosebire de alimentele procesate care pot fi lipsite de nutrienți pentru o durată de valabilitate mai lungă, alimentele proaspete conțin de obicei nutrienți mai mari. Consumul de fructe și legume în timpul sezonului înseamnă că acestea s-au copt în mod natural.

3. Băuturi fără cofeină

Cofeina este OK în mod moderat și s-a dovedit că are unele beneficii pentru sănătate. Deși oferă un impuls pe termen scurt, de fapt nu oferă organismului energie. Primele înghițituri vă pot surprinde, dar dacă nu oferiți corpului o nutriție bună și mese și gustări echilibrate, nu vă va ajuta.

Cel mult, dacă nu rezistați fără, optați pentru cafea neagră sau ceai neîndulcit. Băuturile energizante pot fi pline de zahăr rafinat și ingrediente artificiale care vă pot provoca accidentări și pot duce la alte probleme de sănătate dacă sunt consumate în exces.

4. Proteine slabe

Carnea roșie marmorată în grăsimi adaugă grăsimi saturate la dieta ta. Carnea mai slabă, cum ar fi puiul, curcanul și peștele, oferă în continuare proteine de calitate, dar conțin mai puține grăsimi saturate. Peștele bogat în acizi grași omega-3, cum ar fi somonul și tonul, poate adăuga grăsimi benefice și sănătoase pentru inimă.

5. Cerealele integrale și carbohidrații complecși

La fel ca alimentele procesate, carbohidrații rafinați precum zaharurile și făina albă adaugă puțină nutriție. Alegerea alimentelor din cereale integrale și a carbohidraților complecși asigură că organismul dumneavoastră beneficiază de toate beneficiile învelișului cerealelor care adaugă fibre în dieta dumneavoastră.

6. Nuci și semințe

Nucile și semințele sunt unele dintre cele mai bune alimente pentru a învinge oboseala și a combate foamea. Obținerea unei varietăți de nuci și semințe în dieta ta poate oferi nutrienți sănătoși și energie.

Încercați migdalele, nucile braziliene, caju, alunele de pădure, nucile pecan, nucile, semințele de floarea soarelui și semințele de dovleac. Se recomandă consumul de versiuni crude, nesărate. Și sunt gustarea perfectă la mijlocul după-amiezii.

7. Apa

Apa este esențială pentru funcționarea optimă a organismului. Deși apa nu furnizează energie sub formă de calorii, ea ajută la facilitarea proceselor energetice din organism, ceea ce este un stimulent energetic în sine. Sorbiți apă pe tot parcursul zilei și încercați să schimbați sucurile, cafeaua și alte băuturi cu un pahar de apă. Această schimbare simplă poate face o mare diferență și vă veți simți mai bine înainte să vă dați seama.

8. Vitamine și suplimente

Dacă nu obțineți tot ce aveți nevoie din alimente, poate doriți să luați în considerare niște suplimente și vitamine. Consultarea cu un medic nutriționist sau homeopat vă poate ajuta să începeți cu un regim de suplimente nutriționale. Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră despre toate suplimentele nutritive pe care le aveți în vedere.

9. Banane

Cercetătorii au comparat bananele cu băuturile pentru sport cu carbohidrați la bicicliștii care aveau nevoie de energie susținută pentru călătoriile lungi.  Se pare că bananele sunt pline de potasiu, fibre, vitamine și cantitatea perfectă de carbohidrați care vă oferă un plus mare de energie naturală. 

10. Ovăz

Nu sunt doar pentru micul dejun. Un castron mare de ovăz conține un pumn de fibre de umplutură și chiar puține proteine. În plus, este bun pentru persoanele care experimentează creșteri și scăderi ale zahărului din sânge cu alte cereale procesate pentru micul dejun.

Puteți avea controlul asupra a ceea ce puneți în el, cum ar fi lapte, puțină miere și câteva fructe de pădure amestecate. Apoi, poți fi pe drum cu mai multă energie pentru a-ți trece ziua.

11. Semințe de chia

Deși s-ar putea să nu te antrenezi pentru un eveniment de exerciții de anduranță, semințele de chia pot fi o sursă excelentă de energie prelungită datorită conținutului de carbohidrați, grăsimilor sănătoase și fibrelor.

Două linguri de chia oferă aproximativ 24 de grame de carbohidrați și 4,8 grame de omega-3, care sunt sănătoși pentru inimă și excelenți antiinflamatorii. C âteva linguri de semințe de chia în smoothie-ul de dimineață sau adăugarea unei linguri în iaurtul de după-amiază vă poate oferi un impuls suficient de energie pentru a vă ține oboseala la distanță, scriu cei de la Healthline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net