Alimentul care nu expiră niciodată. Orice român îl are în casă!

Ultima actualizare:

Când este depozitată corespunzător, mierea nu se strică niciodată, a spus apicultorul Whendi Grad. „Mierea se va întuneca și/sau se va cristaliza, dar este totuși sigură de mâncat”, a spus ea. Recipientele din metal sau plastic pot oxida mierea, iar căldura îi poate schimba aroma. Deci, pentru cele mai bune rezultate, depozitați-l departe de orice electrocasnice care produc căldură în bucătărie.

Există și alimente care nu se strică niciodată. Foto: Click.
Există și alimente care nu se strică niciodată. Foto: Click.

De ce nu se strică mierea niciodată

Și mai important este sigilarea mierii într-un recipient de sticlă etanș pentru a preveni fermentarea, a spus Grad. Și aveți grijă să folosiți ustensile curate și uscate atunci când scoateți din borcan; contaminarea cu umiditate va distruge mierea.

Conținutul scăzut de umiditate al mierii împiedică bacteriile să supraviețuiască. De aceea, mierea pur și simplu nu se strică. În plus, mierea este suficient de acidă pentru a îndepărta majoritatea bacteriilor și organismelor care strică alte alimente.

Este bine de știut și faptul că, albinele își adaugă propriile enzime în miere, iar aceste enzime produc peroxid de hidrogen. Da, este același antiseptic pe care îl folosim pentru a trata rănile.

Deoarece mierea este în mod natural antimicrobiană, ea a fost folosită de-a lungul istoriei pentru aproape toate bolile minții și ale corpului”, a spus Grad. „În trecut, medicii de pe câmpurile de luptă puneau miere în rănile soldaților pentru a preveni creșterea bacteriilor”. Chiar și astăzi, spitalele folosesc miere de calitate pentru a trata tulpini de bacterii rezistente la medicamente, a adăugat ea.

Atunci de ce există o dată de expirare pe sticla de miere?

Mierea poate rămâne comestibilă ani, chiar decenii, dar mierea este un produs natural, ceea ce înseamnă că se va schimba în timp. Pentru miere, aceste modificări pot include culoarea întunecată, consistență mai groasă și gust diferit.

Schimbările în miere sunt de fapt semne bune (atâta timp cât nu sunt semne de fermentație). Demonstrează că mierea ta este de înaltă calitate și nepasteurizată. Pasteurizarea este un proces care încălzește mierea pentru a distruge drojdiile naturale. Ajută mierea să rămână mai netedă mai mult timp.

Datele de expirare pentru mierea vândută comercial sunt mai mult un marker pentru magazine de a avea stocuri mai proaspete. Cea mai mare parte a mierii se va vinde cu mult înainte ca această dată să se apropie, dar dacă iei o sticlă cu doar câteva luni rămase în „feeria optimă”, poți fi sigur că mierea este în regulă pentru o lungă perioadă de timp.

Așadar, data viitoare când adăugați miere la un desert sau o puneți cu lingura în ceai pentru a calma o durere în gât, veți ști că beneficiile sale merg dincolo de aromă. Și acum puteți justifica cumpărarea a cât de multă miere doriți - nu va expira, scriu cei la la Allrecipes.

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net