Trucurile prin care afli dacă mierea e 100% naturală?

Remediu natural la îndemâna oricui, mierea poate trata multe afecţiuni. Dar cum îţi dai seama dcă este autentică sau contrafăcută? Uite câteva teste pe care le poţi face chiar la tine în bucătărie! 

image

Produs al stupului, mierea este unul dintre cele mai eficiente antibiotice din natură. Are efect expectorant, emolient, antibacterien, remineralizant, antioxidant şi mai ales imunostimulator. E folosită pentru vindecarea tusei, a bolilor intestinale şi a rănilor pielii. O cură de o lună în care iei zilnic 3 linguriţe de miere îţi va întări sistemul imunitar şi te va ajuta să treci mai uşor peste răceli. 

Citește și: Mască de față cu aloe vera, miere și lămâie. Ce proprietăți are această mască pentru ten

Testul degetului

Pune 1 picătură de miere pe degetul mare şi uită-te dacă rămâne la fel sau dacă se împrăştie. În cazul în care picătura rămâne în aceeaşi formă, înseamnă că mierea este pură.

 Iată și: Ce este mierea halucinogenă din Nepal și cum o putem consuma?

Testul apei

Umple 1 pahar cu apă şi pune 1 linguriţă de miere în el, fără să amesteci. Priveşte cu atenţie mierea: dacă s-a depus la fundul paharului şi o poţi vedea clar, este miere adevărată. Dacă se dizolvă imediat ce ai pus-o în apă, e falsificată.

 Mai citește și: Din ce este făcută mierea de Manuka și la ce ajută ea

Testul băţului de chibrit

Ia un băţ de chibrit uscat şi înmoaie-l în miere. Aprinde apoi băţul de cutie, cum ai face în mod obişnuit. Dacă băţul se aprinde şi arde, cuprinzând inclusiv mierea, aceasta este pură. Dacă băţul nu se aprinde, este pentru că mierea e falsificată (una dintre substanţele folosite în mierea contrafăcută este un hidratant).

Iatp și: Mierea de salcâm, o sursă excelentă de sănătate în anotimpul rece

Testul pâinii

Întinde 1 lingură de miere pe o felie de pâine şi las-o câteva minute. Dacă mierea intră în pâine şi o înmoaie, este falsificată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

horoscop zilnic 1 martie jpeg
cub isabela onoriu png
cub raluca podea png
antonia sexy jpg
Shakira jpg
4 front doctorita spagara jpg
Bryan Johnson jpg
cub ioana ginghină png
image
image
image
image
image
image
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png