Ce este mierea halucinogenă din Nepal și cum o putem consuma?
Mierea este unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar aceasta se află printre preferatele românilor și nu numai.
Mierea are diverse beneficii pentru organism, dar și o istorie mai puțin cunoscută de publicul larg, fiind folosită în aproape toată lumea de mii de ani. Însă, știați că nu toată mierea este la fel? Fiecare are aroma ei specifică şi nuanţa care o deosebeşte de celelalte. Există chiar 12 tipuri diferite de miere pentru consum, potrivit PureWow. O miere mai puțin cunoscută publicului este cea provenită din Nepal. Potrivit BigThink, aceasta are multiple beneficii asupra sănătății.
Mierea halucinogenă, așa cum este numită, trebuie consumată, însă, în cantități mici. O doză mai mare poate duce la halucinaţii, leşin, vomă şi, în cazuri foarte rare, chiar la deces.
Efectele consumului de miere halucinogenă
Mierea halucinogenă este rară, se găsește greu și tocmai asta o face mai interesantă pentru public. BigThing susţine că cei care îşi doresc să culeagă mierea halucinogenă trebuie să se caţere pe munţi înalţi. Mierea halucinogenă este făcută de cea mai mare albină care există pe această planetă (Apis dorsata laboriosa), iar speficiul acesteia este dat de o anumită plantă ce poartă numele de rododendron sau azalee, ce poate provoca amețeli sau probleme de tensiune, conform clickpentrufemei.
Citește și 10 metode simple de a reduce risipa alimentară
Institutul Naţional de Sănătate din SUA anunță că mierea halucinogenă ne poate afecta diferit și că folosirea medicală a neurotoxinelor din azalee este puțin cunoscută până în momentul de faţă.
Citește și În ciuda tuturor rușilor! Ce alimente de lux se află pe masa lui Vladimir Putin
Bună pentru femei dacă o consumă bărbații
Mierea halucinogenă are multiple beneficii, iar cei care au cosumat-o au vorbit despre senzațiile avute imediat după ce au servit acest aliment.
Dezvăluirile unei persoane care a luat două linguriţe de miere halucinogenă arată efectele pe care le are asupra organismului. Într-un interviu acordat publicației Vice, cel care a mâncat din această miere a declarat că trupul său a început să se liniştească destul de brusc şi că a simţit o senzaţie rece-fierbinte în stomac, care a durat câtva ore bune. De asemenea, se simţea de parcă era drogat, ca şi cum de-abia fumase nişte marijuana. Un alt consumator a mărturisit, de data aceasta pentru The Rooster, că a simţit furnicături la cap, de parcă i se făcea masaj pe scalp, după care o stare de linişte completă i-a apărut în organism.
De ce trebuie consumată
În anumite locuri, oamenii folosesc mierea pentru a trata hipertensiunea, diabetul, gâtul roşu şi artrita, iar în Asia de Nord, se consideră chiar că mierea halocinogenă este antidotul disfuncţiei erectile.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram