Din ce este făcută mierea de Manuka și la ce ajută ea

#Best buys
image

FOTO: ExplorerBob/Pixabay.com

Mierea de albine este nu doar este doar „dulceață” naturală, ci și un remediu natural care se folosește din vechi timpuri. Cercetările arheologice au descoperit că mierea era folosită și în scopuri terapeutice de către vechii egipteni, greci sau romani.

Aceștia au descoperit că mierea de albine are proprietăți antibacteriene, antivirale sau antioxidante. Există zeci de mii de tipuri de miere de albine, însă una atrage atenția cel mai mult cercetătorilor. Ce este și din ce este făcută mierea de Manuka?

Este un tip de miere de albine monofloră, adică provine exclusiv din florile speciilor de Leptospermum sau cunoscut popular drept arborele de Manuka . Acest arbore este originar din Noua Zeelandă. De altfel, este extrem de popular printre triburile Maori, care foloseau lemnul, fiind tare, la construcția caselor. De asemenea, frunzele erau folosite ca leacuri naturiste. 

Din ce este făcută mierea de Manuka? O misionară din Marea Britanie a dus, la jumătatea anilor 1800, mai mulți stupi de albine în Noua Zeelandă, pentru a produce mierea din florile arborelui de Manuka. Însă, deși devenise între timp populară, proprietățile sale au fost descoperite la începutul anilor 1980, atunci când un biochimist, profesor la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă, a analizat din ce este făcută mierea de Manuka din punct de vedere chimic. 

Din ce este făcută mierea de Manuka? Ce tratează 

image

Despre mierea de Manuka se spune că prin calitățile sale terapeutice poate ajuta la tratarea mai multor infecții cu microorganisme bacteriene și fungice. De asemenea, mierea de Manuka ar fi eficientă și în tratarea unor probleme gastrice cum ar fi aciditatea, refluxul gastric sau arsurile la stomac. Este indicată și în prevenție, pentru că ar avea un aport de substanțe nutritive care întăresc sistemul imunitar și ameliorează simptomele mai ales în cazul unor infecții respiratorii. 

Mierea de Manuka este folosită și în compoziția mai multor produse. De exemplu în paste de dinți, pentru că se spune că poate contribui la sănătatea cavității bucale, fiind eficientă în îndepărtarea plăcii bacteriene, dar și previne apariția parodontozei. 

Cei care se întreabă din ce este făcută mierea de Manuka mai trebuie să știe și că are proprietăți care pot fi de mare ajutor în tratarea acneei, dar și în cazul unor eczeme. De asemenea, curăță porii pielii și oprește dezvoltarea bacteriilor. 

E indicată și copiilor 

image

Potrivit specialiștilor, e indicat să se consume, pentru uz intern, în jur de 2 lingurițe pe zi, una dimineața și una înainte de cină. Cei care vor să o folosească la tratarea unor probleme de piele ar fi bine să aplice mierea de Manuka cu o compresă sterilă. De asemenea, poate fi folosită și ca ingredient pentru măștile de față sau de păr.  

Nu este recomandată copiilor care au sub 2 ani, iar femeile însărcinate ar trebui să întrebe mai întâi medicul dacă au voie să consume mierea de Manuka. 

Dacă nu este recomandată celor foarte mici, mierea de Manuka este indicată pentru celor mai mari. Se spune că ajută la tratarea virozelor respiratorii, dar și întărește sistemul imunitar. 

Mierea de Manuka are mai mulți factori în funcție de care este clasificată. MGO, de exemplu, indică concentrația de metilglioxal din miere, elementul care ajută în tratarea afecțiunilor. Indicația UMF arată că este marcă înregistrată ce garantează că mierea de Manuka este originală, produsă în Noua Zeelandă, cu licență. De asemenea, inscripția NPA indică puterea enzimelor active în combaterea infecțiilor. Cu cât este mai mare, cu atât efectul antibacterian este mai intens. 

Mai multe detalii despre mierea de Manuka - dar și despre produse conexe precum siropul sau ulei de Manuka - puteți găsi LA ACEST LINK

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net