Secretele mierii de albine: ce beneficii nebănuite are pentru sănătatea ta!

Mierea este printre cele mai apreciate alimente, atât pentru gustul și calitățile diversificate pe care le are ca ingredient, cât și pentru valoarea ei pentru sănătatea corpului. Ei bine, descoperă alături de Click! care sunt unele beneficii mai rar cunoscute ale mierii!

Mierea de albine poate ajuta împotriva eczemelor / foto: freepik.com
Mierea de albine poate ajuta împotriva eczemelor / foto: freepik.com

Mierea este mult mai mult decât un simplu ingredient folosit pentru desert. Apreciată pentru calitatea ei pe întreg globul, în special în România, unde putem găsi încă în comerț miere autohtonă, naturală, ea are și beneficii medicale. Aceste beneficii au fost observate de fiecare popor de pe glob, indiferent cât de departe de România am călători, mai devreme sau mai târziu, dacă avem vreo problemă minoră de sănătate, ne va fi recomandat un remediu pe bază de miere, ce ne va aminti de cel de acasă.

Însă, printre beneficiile bine cunoscute ale mierii, există și unele mai puțin știute, care pentru mulți dintre noi, pot fi o noutate, conform articolului adevarul.ro. De exemplu, știați că un pahar de lapte cald cu miere, înainte de culcare, vă poate ajuta să aveți un somn odihnitor? Dacă aveți posibilitatea, puteți adăuga și puțin turmeric, acest „truc” fiind folosit din cele mai vechi timpuri.

Mierea poate ajuta și la bolile gingivale

Un amestec de apă cu miere poate fi extrem de folositor celor care suferă de gingivită. Ajutând la stoparea apariției bacteriilor, precum și la calmarea durerilor, dacă sunteți în situația de a avea asemenea probleme cu gingiile, nu strică să încercați să beți un pahar de apă cu miere de albine.

O altă categorie de români pentru care mierea poate fi de ajutor este cea a celor care suferă de eczeme. Cu toții știm cât de neplăcută este apariția unei eczeme pe corp, mai ales în cazul celor mici. Ei bine, dacă vă aflați într-o asemenea situație, un remediu natural poate fi amestecul dintre mierea de albine, în varianta crudă, cu uleiul de măsline. Aplicat pe piele, acest amestec poate rezolva problema eczemei.

Mierea este un remediu perfect și pentru problemele legate de sinusuri, ajutând gâtul inflamat și oprind tusea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
accident Galati FOTO ISU Galati (3) jpeg
image
image
image
image
image
image
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
turisti pexels jpg
drum lugoj deva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net