Ce beneficii are cătina cu miere? Pentru ce probleme este indicat să o consumi în această combinație

Ultima actualizare:

Cătina cu miere îți aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Acest fruct micuț conține o mulțime de substanțe care îți întăresc sistemul imunitar. Este originar din Asia și era utilizat în medicina tradițională chineză, în mod special pentru îmbunătățirea funcțiilor aparatului digestiv, dar și pentru tratarea răcelilor.

Cătină cu miere - beneficii pentru sănătate

Fructele de cătină sunt micuțe și dificil de cules, dar merită tot acest efort. Planta este una foarte rezistentă în condiții aspre, iar bobițele ei nu își pierd proprietățile nici măcar după ce sunt congelate. Tocmai de aceea, poți depozita ușor o cantitate mai mare de fructe în acest mod, dar poți le poți păstra și în niște borcane în care să pui le pui cu miere.

Citește și: Cele mai bune leacuri cu ulei de cătină. Cât de miraculos este extractul acestei plante

Beneficiile cătinei cu miere pentru imunitate

Fructele acestea sunt pline de vitamine benefice pentru organism. Printre ele se numără: vitamina C, vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina E, vitamina K, vitamina P și vitamina F. Bobițele gustoase mai conțin calciu, fosfor, magneziu, fier, potasiu, beta caroten și alți nutrienți, informează Libertatea.ro.

Le poți consuma proaspete ori le poți folosi ca să faci ceai, sirop, ulei sau ca ingredient în cătina cu miere. Mierea este, la rândul ei, un aliment recomandat pentru cei care vor să aibă un sistem imunitar mai puternic.

Cât timp se ia cătina cu miere

Se spală boabele portocalii, se pun într-un borcan, apoi se pune miere până când e aproape plin. Atenție! Se pun două părți de fructe și o parte de miere. Se lasă la macerat timp de aproximativ trei săptămâni, apoi se consumă la nevoie sau se urmează o cură de cătină cu miere timp de o lună. Se ia o linguriță pe stomacul gol, în fiecare dimineață, dar apoi se ia neapărat o pauză de câteva săptămâni.

Iată și: Cătina, ginsengul românesc, este antidotul virozelor și al imunității scăzute

Proprietățile generale ale cătinei

 Este un puternic antioxidant, are efect emolient, imunostimulator, antiinflamator, vitaminizant, depurativ, citoprotector și cicatrizant. Protejează sănătatea inimii, dar nu este recomandată persoanelor care au tensiunea arterială mică și nici celor care au trecut printr-o intervenție chirurgicală, pentru că încetinește coagularea sângelui. Îmbunătățește și digestia, prevenind apariția ulcerului gastric. Poți folosi miere cu cătină dacă ai dureri de stomac.

Acest fruct este numit și „antibioticul săracului”. Ajută organismul să lupte împotriva bolilor și a infecțiilor. Are proprietăți antibiotice și combate infecțiile bacteriene. Te mai ajută și să elimini toxinele din sistemul digestiv și din ficat, îmbunătățind modul de funcționare al acestui organ vital pentru organism.

Uite și: Siropul de cătină, remediul natural care te apără de boli în sezonul rece. Cum îl prepari acasă

Antioxidanții incluși în minunatele fructe portocalii neutralizează radicalii liberi și previn apariția celulelor canceroase. Este antiinflamator și antibacterian atât când este utilizată intern, cât și la nivel extern, pentru tratarea pielii, a rănilor sau a arsurilor, datorită efectului cicatrizant.

Aceste fructe, atunci când sunt consumate în mod constant, conform recomandărilor specialiștilor, contribuie la o menținere a stării de sănătate a organismului și formează un veritabil scut la nivel celular care scoate tot ce este nociv și toxic din corp, iar apoi te protejează de alte probleme de sănătate, precum răceli sau viroze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net