Medicii avertizează! Boala gravă la care te expui dacă te cerți 6 minute cu partenerul

Ultima actualizare:

Poate părea incredibil, însă o ceartă de doar șase minute cu partenerul îți poate declanșa o boală gravă: cancerul, lucru pe care îl confirmă și specialiștii în sănătate.  

O ceartă de doar câteva minute cu partenerul de viață poate declanșa cancerul. Foto: Click.
O ceartă de doar câteva minute cu partenerul de viață poate declanșa cancerul. Foto: Click.

Șase minute de ceartă zdravănă ne pot îmbolnăvi grav

Un specialist în sănătate a explicat că nu există o afecțiune gravă, un cancer - de exemplu, care să apară peste noapte. „Să apară un cancer la un om și să zică wow, a făcut cancer în luna mari a anului cutare. Cancerul a apărut și a fost scos la iveală în luna mai. Însă în corpul tău era pregătită deja celula tumorală cu cinci și zece ani înainte. Stresul este destul pentru ca sistemul imunitar să scadă. Sunt studii care ne arată că șase minute de ceartă zdravănă cu partenerul îți aduce sistemul imunitar la zero. Șase minute. Nu mai vorbim de o zi în care stai supărat sau lucruri care se petrec în organism ca un taifun din punct de vedere celular", explică medicul. 

Stresul provoacă cancer?

Studiile ne arată că stresul negativ ne poate afecta sistemul imunitar, acesta din urmă fiind implicat în apariția cancerului. Stresul reduce activitatea unor celule responsabile cu protejarea organismului și reglarea mutațiilor somatice responsabile de apariția cancerului.

 Într-adevăr, stresul continuu are un efect negativ, acest lucru fiind susținut și de un studiu de cohortă din luna decembrie 2016, studiu care arată că 74% dintre femeile care au dezvoltat cancer la sân au avut în ultimii 5 ani măcar un eveniment impactant (decesul unei rude, divorț, pierderea slujbei sau orice alt eveniment considerat impactant). Același studiu arată că 34% dintre femeile cu cancer la sân experiențiază stresori cronici.

Așadar, putem spune că stresul contribuie la declanșarea sau agravarea bolilor canceroase. Stresul ne predispune la comportamente dăunătoare, de exemplu mâncat în exces sau consumul alimentelor non-nutritive, fumat, adicții. Dar ne predispune și la emoții negative precum furie, anxietate, deprimare care ne dereglează răspunsul imunitar, contribuind la creșterea bagajului genetic în favoarea apariției cancerului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net