Metode de recuperare atunci când ne îmbolnăvim la ştrand

Ultima actualizare:

    Anul trecut, ştrandul a fost luat cu asalt de mii de bucureşteni
Anul trecut, ştrandul a fost luat cu asalt de mii de bucureşteni

Vara, tentaţia de a face o baie răcoritoare la ştrand sau într-o staţiune unde ne petrecem concediul este irezistibilă! Din păcate, bucuria unora dintre noi este de scurtă durată.

Un bazin, fie că este în aer liber, fie că este găzduit în incinta unei staţiuni de tratament, dacă nu este dezinfectat, zilnic, se transformă într-un focar de infecţie. Ciupercile (micozele) se agaţă de pielea noastră. Cu multă suferinţă şi cheltuială, unii reuşesc să scape de necaz. Primele semne că apa este infectată se observă pe picioare : pielea este iritată, mâncărimile şi usturimile sunt greu de suportat.

Dacă nu se intervine imediat, boala se agravează. În acest caz, pielea se aspreşte, mâncărimile irită şi mai mult tegumentul, iar unghiile se îngălbenesc şi urmează să cadă. În astfel de situaţii, trebuie să asigurăm o igienă strictă tegumentului ce a contactat ciuperca. Tratamentele naturiste cu plante, ce şi-au dovedit virtuţile terapeutice antiseptice în afecţiuni ale pielii, aduc şanse de vindecare. Printre acestea, amintim tratamentele cu rozmarin şi cu trei fraţi pătaţi. Nu ştiţi mare lucru despre calităţile terapeutice ale florilor de rozmarin, plantă-panaceu încă din antichitate? Fitoterapeuţii tratamentul cu flori de rozmarin pentru acţiunea lor tonică şi antispasmodică în afecţiuni precum: astmul, tusea convulsivă, ameţelile, neliniştea, durerile de stomac, insomniile, palpitaţiile şi reumatismul.

Pentru uz extern, rozmarinul şi uleiul extras din această plantă se folosesc în cazul luxaţiilor, entorselor şi în eczeme severe.

În exemplul pe care l-am prezentat, cu o micoză contactată într-un bazin infectat, iată un tratament care vă ajută să scăpaţi de necaz : încălziţi doi litri de apă şi când aceasta clocoteşte adăugaţi şase linguri de rozmarin. După ce apa a clocotit, stingeţi aragazul şi acoperiţi vasul timp de 30 de minute. După acest interval, strecuraţi ceaiul, apoi turnaţi-l în vasul în care faceţi baia. Ţineţi picioarele cufundate în infuzie cel puţin o jumătate de oră. Procedura trebuie repetată de două ori pe zi. Terapeuţii recomandăt ca, după ce aţi făcut baia, să nu ştergeţi pielea, pentru că ceaiul trebuie să pătrundă în tegument. După 10-14 zile de tratament ( în funcţie de gravitate infecţiei), ciuperca dispare.

Şi tratamentul cu Trei-fraţi pătaţi dă rezultate bune în diferite eczeme, dacă acesta este urmat cel puţin 30 de zile. Planta Trei-fraţi-pătraţi (care seamănă foarte mult cu violetele) este indicată pentru proprietăţile sale expectorante, emoliente, diuretice, laxative şi depurative şi este recomandată într-o varietate de boli: afecţiuni renale, bronşită, eczeme, constipaţii şi furunculoză. Pentru combaterea eczemelor, este eficient tratamentul cu infuzie concentrată, care se prepară din 30 grame de plantă la un litru de apă. Infuzia obţinută se toarnă în doi litri de apă caldă ( nu fierbinte) într-un lighean. Dar, pentru a fi eficientă, fiecare baie trebuie să dureaze timp de 15 minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net