Mierea de hrişcă previne bolile cardiovasculare

Ultima actualizare:

    Mierea de hrişcă are în compoziţie o cantitate foarte mare de antioxidanţi. (Foto arhivă)
Mierea de hrişcă are în compoziţie o cantitate foarte mare de antioxidanţi. (Foto arhivă)

Mierea de hrişcă, o varietate de miere foarte densă şi închisă la culoare, poate fi un valoros înlocuitor al zahărului. Această miere brună conţine o cantitate foarte mare de antioxidanţi. La această concluzie au ajuns specialiştii de la Universitatea din Illinois, SUA, în urma unor cercetări făcute pe 19 tipuri de miere.

Cercetătorii de la renumitul for universitar recomandă consumul mierii de hrişcă la micul dejun, alături de fulgii de ovăz, de iaurt sau adăugată în diverse salate, tuturor categoriilor de vârstă.

Antioxidanţii conţinuţi de mierea de hrişcă protejează organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi, previn îmbolnăvirile cardiovasculare şi de diverse tipuri de cancer, combătând în acelaşi timp pierderile de memorie de scurtă durată sau pierderea vederii.

Din compoziţia mierii de hrişcă fac parte vitamine din complexul B (B2, B3) şi vitamina C, valoroase pentru efectele terapeutice, printre care metabolizarea proteinelor, glucidelor şi lipidelor, stabilizarea nivelului de colesterol şi de zahăr din sânge.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net