Mihaela Bilic a dezvăluit secretul unui creier sănătos. Ce alimente ne ajută să luăm cele mai bune decizii
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai titrați medici nutriționiști, vine cu noi informații în materie de sănătate fizică și psihică. Recent, specialistul a explicat modul în care mâncare pe care o consumăm: există patru alimente care cresc considerabil calitatea vieții noastre și ne ajută să dobândim succesul pe latura socio-profesională a vieții noastre.
De-a lungul timpului, Mihaela Bilic s-a făcut remarcată prin prisma nenumăratelor sale apariții în mediul online în care a oferit sfaturi în materie de nutriție și sănătate.
Mihaela Bilic, despre importanța alimentației sănătoase
Recent, specialistul a vorbit și despre modul în care alimentele pe care noi le consumăm afectează comportamentul. Mihaela Bilic a explicat faptul că cercetătorii străini susțin faptul proteinele și grăsimea ne hrănesc mintea și ne ajută să luăm decizii mai bune.
„Spune-mi ce mănânci ca să știu cum/cine ești. Există o legătură între mâncare și felul în care ne comportăm? Se pare că da, cel puțin asta spun specialiștii în neuroștiințe. Din creierul uman, dacă eliminăm apa, rămâne o structură formată din grăsime. Nu doar compoziția, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime. Culmea este că NU zahărul ne hrănește mintea (doar o anesteziază), ci proteinele și grăsimea din alimente.
Contează să mâncăm grăsimi, dar și tipul de grăsimi pe care îl consumăm. Interesant este că nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi. Cercetătorii spun că o dietă săracă în grăsimi esențiale Omega 3 ne face să stăm în umbră: nu avem inițiativă, nu ne implicăm, nu luăm decizi i- cu alte cuvinte suntem ‘șterși’… simpli spectatori ai existenței noastre.”, a mărturisit Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.
„Lucrurile se complică însă când vine vorba de consumul de proteine și carbohidrați”
De asemenea, cercetătorii mai spun că dietă săracă în grăsimi esențiale Omega 3 ne face să fim rezervați în deciziile pe care le luăm.
„Măcar prin prisma calității vieții și a succesului socio-profesional ar trebui să consumăm de 2-3 ori/săptămână pește gras, gălbenuș de ou, nuci sau semințe de in. Lucrurile se complică însă când vine vorba de consumul de proteine și carbohidrați, sau mai bine zis de glucide rapide- în esență zahăr. Deși se bănuia de mult timp, pe baza observațiilor făcute pe copii, că zahărul determina un comportament agresiv și o agitație excesivă, neuroștiința ne confirmă acest aspect.
Persoanele care au o dietă bogată în proteine (carne, pește, ouă, brânză) și cu un conținut scăzut de zahăr se pare că au un comportament calm și tolerant, dau dovadă de răbdare și înțelegere. La polul opus, cei care consumă puține proteine și pun accentul pe zahăr și dulciuri, au tendința să fie agresivi, vehemenți, cu un ego puternic și se erijează frecvent în ‘apărători ai dreptății’.”, a mai spus Mihaela Bilic.