Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă asupra consumului uleiului de cocos: „Nu este indicat, mai ales pentru persoanele care au deja probleme de colesterol”
Renumitul medic nutriționist vine cu noi informații ce vizează consumul uleiul de cocos, întrebuințările acestuia și categoria de persoane care nu ar trebui să îl folosească. În ce moment devine periculos pentru sănătate și cum ar trebui, de fapt, să fie folosit?

Sunt deja arhicunoscute întrebuințările uleiului de cocos atât în bucătărie, cât și industria cosmetică. Totuși, există anumite riscuri la care ne supunem atunci când îl consumăm, deoarece, deși este din sursă vegetală, în compoziția sa predomină grăsimile saturate, astfel că poate fi comparat cu untura.
„Uleiurile de cocos și de palmier sunt vegetale, dar când arată ca untura înseamnă că sunt grăsimi saturate”, a explicat Bilic, potrivit CSID.
Persoanele care nu ar trebui să consume ulei de cocos
Mihaela Bilic nu recomandă consumul de ulei de cocos persoanelor care au probleme cu colesterolul sau prezintă un risc cardiovascular crescut.
„În cazul uleiului de cocos, consumul regulat nu este indicat, mai ales pentru persoanele care au deja probleme de colesterol sau un risc cardiovascular crescut. Deși are o aromă plăcută și un gust exotic, nu compensează prin beneficii reale pentru sănătate atunci când este utilizat frecvent în alimentație”, mai spune specialistul în nutriție.
Uleiul de cocos, folosit mai degrabă în cosmetică
De asemenea, recomandă folosirea lui mai degrabă în cosmetică:
„Decât să-l înghițiți, mai bine îl aplicați pe piele. Hidratează… și o să mirosiți delicios”, continuă Mihaela Bilic.
Cantitatea de ulei de cocos pentru consum recomandată de Mihaela Bilic este de una sau două linguri pe zi, în stare crudă, nu prin prăjire.