Mitul celor 8 ore de somn a fost spulberat! Cât şi cum trebuie să dormim

Dar cele mai recente cercetari asupra somnului arata ca organismul uman functioneaza mai bine daca orele de odihna sunt, de fapt, impartite.Pana in prezent, medicii recomandau pentru odihna organismului ciclul monofazic, reprezentat din opt ore neintrerupte de somn pentru fiecare 16 ore de stat treaz. Insa tot mai multi oameni de stiinta de pe Glod lauda beneficiile somnului polifazic, cu alte cuvinte, impartit in cursul a 24 de ore.

Potrivit cercetatorului si scriitorului american Timothy Ferris, corpul uman se odihneste cu adevarat in timpul fazei Rem a somnului, aceea in care omul vizeaza. Faza Rem nu dureaza mai mult de cateva ore pe noapte, iar restul timpului de somn este practic pierdut. Insa cu cat orele de somn sunt mai fragmentate, cu atat corpul intra mai des in faza Rem, in visare, odihnindu-se astfel mai bine, scrie Timothy Ferris in eseul The 4-Hour body, citat de revista italiana Panorama.

Potrivit cercetatorului american, cel mai odihnitor somn este cel de 30 de minute la fiecare 4 ore, denumit stiintific ciclul Uberman. Din pacate, o astfel de rutina de somn este aproape incompatibila cu stilul de viata modern, cand aproape toata ziua suntem prinsi la serviciu.

Continuarea pe Lyla.ro

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
cub cristian arsinel png
bank
Scurgeri de gaz din conductele Nord Stream FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg