Modificări ale culorii și fluxului menstrual care ar trebui să te trimită la medic

Modificările bruște în cantitatea și culoarea menstruației ar trebui să te trimită la medicul ginecolog. Iată care sunt semnele cărora trebuie să le acorzi atenție!

Modificările în culoarea și fluxul menstruației trebuie supravegheate
Modificările în culoarea și fluxul menstruației trebuie supravegheate

Roșu aprins

De obicei, roșul aprins este un indicator al menstruaţiei. În acel moment, este eliminată mucoasa uterină, iar sângele iese rapid. La unele femei, această culoare se menţine de-a lungul întregulului ciclu menstrual, însă în cazul altora nuanța se schimbă pe parcursul zilelor. 

Roșu închis

Culoarea aceasta arată că te afli în plină perioadă de menstruaţie. Unele femei observă această culoare mai des şi indică menstruații foarte dificile, dureroase. În plus, este posibil să existe şi cheaguri mici.  Dacă durerile resimțite sunt unele intense și însoțite de cheaguri, atunci ar fi recomandat să te adresezi medicului gincolog. 

Citește și: Când simte femeile o dorință sexuală mai mare: înainte sau în timpul menstruației 

Maroniu

Secrețiile brune sunt frecvente la sfârșitul menstruaţiei, deoarece este sângele care s-a menţinut în uter mai mult timp.

Negru

Sângele negru poate apărea la începutul sau la sfârșitul menstruației. Culoarea este de obicei un semn de sânge căruia i-a luat mai mult să părăsească uterul și a avut timp să treacă prin procesul de oxidare. Pe de altă parte, sângele de culoare neagră poate indica și un blocaj, mai ales dacă este însoțit de febră și o stare generală proastă. 

Sângele de culoare roz sau portocalie ar trebui să te trimită la medic întrucât indică faptul că acesta s-a amestecat cu lichidul cervical și pot exista anumite leziuni ale colului uterin. În general, acesta poate fi însoțit și de un miros neplăcut. 

Sursă foto: Pixabay.com

Citește mai multe detalii despre schimbările menstruale pe clickpentrufemei.ro

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
culori brazi 2022
FotoJet (1) jpg
concediul de odihnă
foto1 ElenaB jpg
muguri 79532593 jpg
lemne de foc shutterstock
Tanar biciuit in Indonezia FOTO AFP/ Getty Images
image
image
image
image
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg