Munca de birou, dușmanul sănătății. Ce se întâmplă cu persoanele care stau prea mult în fața calculatorului

În prezent, toți mai mulți tineri aleg să aibă joburi care presupun să stea ore întregi în fața ecranelor. Însă, modul în care ne desfășurăm munca afectează într-o măsură mai mică sau mai mare sănătatea noastră. Marea problemă vine din modul în care stai la birou. Te concentrezi atât de mult pe ceea ce ai de făcut și vrei să termini cât mai repede treaba, încât nici nu îți dai seama care îți este postura și cum îți afectează ea coloana vertebrală și sănătatea.

Munca de birou, dușmanul coloanei vertebrale / Foto: Shutterstock
Munca de birou, dușmanul coloanei vertebrale / Foto: Shutterstock

Potrivit specialiștilor, de cele mai multe ori, cei care lucrează în fața monitoarelor nu au o poziție corectă pe scaun, astfel, pot dezvolta afecțiuni ale coloanei.  

Când petrecem mai multe ore pe scaun, în fața monitoarelor, coloana noastră este foarte afectată. Atunci când stăm pe scaun, la birou, la volan sau chiar și în picioare, toată presiunea este pusă pe coloană. Totodată, multe persoane au poziții defectuase la birou. Mulți dintre noi alegem acele poziții care ne sunt mai confortabile, stăm cu picioarele sub noi, picior peste picior sau cu umerii spre înainte, cocoșați. Aceste lucruri ne afectează în timp și pot conduce la afecțiuni și la durere”, a declarat Cristinel Rotaru, un specialist în masaj terapeutic, pentru Adevărul.ro.

Cum putem scăpa de durerile de spate

În ciuda faptului că, timpul petrecut pe scaun își va spune la un moment dat cuvântul, există anumite metode prin care putem scăpa de dureri sau le putem ameliora. Iată câteva mici trucuri pentru a îți menține coloana sănătoasă.

În momentul în care apar durerile de spate, putem apela la masaj. Astfel, ele vor dispărea sau vor fi ameliorate. De asemenea, este important ca o persoană care lucrează la birou să se ridice cel puțin o dată la două ore, să se plimbe puțin, să bea un pahar cu apă. Glumind, aici sunt în avantaj fumătorii, pentru că ei ies la țigară cam o dată pe oră, deci își fac mișcarea necesară. Totodată, în momentul în care ajungem acasă este bine să facem mișcare 15-20 de minute. Chiar dacă suntem obosiți după serviciu, cu timpul acest lucru ne va intra în ritm și va deveni un obicei sănătos. Pentru a reduce durerile de spate putem apela la cel mai întâlnit masaj, cel de relaxare. De asemenea, putem recomanda și Deep Tissue", a mai adăugat Cristinel Rotaru.

Este recomandat de către specialiști să găsim un sport de care suntem atrași și să încercăm să-l practicăm cât de des posibil, să renunțăm, pe cât posibil, la deplasarea cu mașina și să apelăm la plimbări în momentul în care mergem acasă dinspre serviciu. Problemele cu scheletul, cu articulațiile și cu musculatura, care pot apărea cu timpul, sunt multiple și pot conduce la afecțiuni grave.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
ochi albastri jpg
moneda jpeg
calatori tren cfr gara de nord frig foto shutterstock 2229976057 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net