Anunț îngrijorător! Peste 800 de milioane de oameni ar putea suferi de această boală până în 2050

Un studiu australian, publicat marți, a arătat că până în 2050, 843 de milioane de oameni din întreaga lume ar putea fi afectați de dureri de spate.

 Peste 800 de milioane de oameni ar putea suferi de această boală până în 2050. Foto: Click.
Peste 800 de milioane de oameni ar putea suferi de această boală până în 2050. Foto: Click.

Peste jumătate de milion de persoane suferind de această afecțiune în 2017

Studiului publicat în revista Lancet Rheumatology, o analiză de peste 30 de ani de date, indică o creștere semnificativă a cazurilor de dureri de spate la nivel internațional, peste jumătate de milion de persoane suferind de această afecțiune în 2017. În 2020, au existat aproximativ 619 milioane de cazuri de dureri de spate.

Studiul a analizat date din 1990 până în 2020 din peste 204 de țări și regiuni pentru a mapa peisajul cazurilor de dureri de spate de-a lungul timpului. Cel puțin o treime din povara dizabilității asociată cu durerile de spate a fost atribuită factorilor ocupaționali, fumatului și supraponderalității.

Unde va avea loc cea mai mare creștere a cazurilor

Datele au mai arătat că Australia va înregistra o creștere cu 50% a cazurilor până în 2050, în timp ce cea mai semnificativă creștere a cazurilor va avea loc în Asia și Africa.

Analiza noastră prezintă o imagine a cazurilor de lombalgie în creștere la nivel global, punând o presiune enormă asupra sistemului nostru de asistență medicală. Trebuie să stabilim o abordare națională, consecventă pentru gestionarea durerii de spate, care să fie bazată pe cercetare”, a spus Manuela Ferreira, autorul principal al studiul.

Ce se întâmplă dacă nu se vor lua măsuri

Katie de Luca, co-autor al studiului și lector superior la Universitatea Central Queensland, a spus că, dacă nu se iau măsurile corecte, durerea de spate poate deveni un precursor al afecțiunilor cronice de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare și afecțiunile de sănătate mintală, proceduri medicale invazive și handicap semnificativ.

„Durerile de spate continuă să fie cea mai mare cauză a sarcinii legate de dizabilitate la nivel mondial. Există consecințe socio-economice substanțiale ale acestei afecțiuni, iar impactul fizic și personal amenință în mod direct îmbătrânirea sănătoasă”, a adăugat ea, citată de english.news.cn.

image
image
image
image
image
image
Masini faruri aprinse zi FOTO Shutterstock (2) jpg
legume jpg
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
maldive freepik jpg
timisoara jpg
calendar ortodox 2020 10 iunie sfantul mucenic timotei episcopul prusiei png