Trucuri care te scapă de durerile de spate

Una dintre cele mai comune afecțiuni în zilele noastre este durerea de spate, iar factorii care duc la apariția acesteia nu sunt deloc de neglijat. Fie că stai prea mult în aceeași poziție la birou, fie că nu faci destulă mișcare sau chiar stresul, toate acestea îți afectează spatele. 

durere de spate

Dacă ai dureri de spate din ce în ce mai des, e bine să nu le neglijezi. Până să ajungi la un control de specilitate, poți încerca să tratezi durerea din mușchii tensionați cu remedii de casă, aflate la îndemâna ta.

  • Ridică-te și mergi puțin

Medicii te sfătuiesc să te plimbi prin casă cât de mult poți, întrucât statul în pat încetinește procesul de însănătoșire. Când nu mai poți merge, stai lungit pe spate cu două perne sub genunchi. Nu sta cu fața în jos, pentru că această poziție îți poate tensiona gâtul. Stând mai mult de trei zile întins în pat, mușchii vor fi predispuși la și mai multă durere și slăbiciune.

  • Schimbă-ți salteua

De multe ori, saltelele deteriorate reprezintă cauza problemelor de spate. Este indicat să cumperi o nouă saltea sau măcar să pui un placaj cu o grosime de 7/10 cm între bază și saltea. Dormi suficient încât să mărești viteza procesului de vindecare. Poziția recomandată este pe o parte.

  • Comprese cu gheață

Aplică timp de 24 de ore o compresă cu gheață pe zona afectată, pentru că va reduce inflamația și va înlătura o parte din durere. Folosește o pungă obișnuită cu gheață, legume înghețate sau cuburi de gheață împăturite într-un prosop. Las-o pe zona cu probleme timp de 20 de minute, ia o pauză de 30 de minute, apoi reia procedeul. Repetă procedeul timp de 4 ore, apoi fă o baie fierbinte.

  • Relaxează-te

Înlătură tensiunea din corp prin relaxare: meditează, fă exerciții de respirație sau pur si simplu închide ochii și stai liniștit. Te va ajuta la grăbirea însănătoșirii.

  • Masajul

Îmbunătățește circulația și relaxează musculatura. Răsfață-te cu un masaj de câte ori ai dureri, conform blog.magzone.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pavel palcu   special arad jpg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net