Nu o să mai mănânci niciodată tăiţei la plic, după ce o să vezi asta VIDEO
Uneori când eşti în criză de timp o gustare rapidă este tot ce ai nevoie. O variantă la îndemâna oricui este şi celebra supă chinezească la plic, un aliment care se găteşte foarte uşor pentru că nu ai nevoie decât de un bol, un capac la el şi apă fierbinte pentru prepararea sa şi totul durează maxim 3 minute.
Persoanele care consumă cunoscuţii tăiţei chinezeşti instant sunt sfătuite să nu urmărească clipul de mai jos. Chiar dacă nu excludem posibilitatea ca imaginile să fie trucate, ceea ce se prezintă în acest video ne obligă să informăm potenţialul consumator de riscurile la care se supune. Pe Facebook circulă un scurt clip video în care un bărbat desface un plic de tăiţei. Până aici nimic neobişnuit!
Problema apare însă după câteva secunde. Tânărul desface plicul de concentrat alimentar (condimentul care însoţeşte de obicei pastele făinoase n.r.) şi îl răstoarnă într-un bol. Dacă credeţi că acesta va respecta reţeta tradiţională de preparare, vă înşelaţi. Condimentul este aprins cu o brichetă, iar felul în care compusul reacţionează la temperaturi ridicate este spectaculos. Condimentul arde asememea prafului care se găseşte în artificii.
Tăiţeii, periculoşi mai ales pentru femei
Potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard, consumul frecvent de taiţei instant reprezintă o problemă mai ales pentru femei. Acesta creşte riscul de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune. "Consumul de tăiței instant este legat de o creștere a sindromului metabloic la femei, indiferent de regimul lor alimentar dominant", arată cercetătorii.