Nucile, leac pentru bolile de inimă


    Nuca este un înlocuitor perfect al cărnii
Nuca este un înlocuitor perfect al cărnii

Între cojile lor tari, nucile ascund proteine, grăsimi vegetale, fibre, antioxidanţi şi multe minerale şi vitamine. Consumul lor previne bolile de inimă, tratează amigdalita, ameliorează ulcerul şi ajută la creşterea imunităţii. Mai mult, e un înlocuitor perfect al cărnii.

Creşterea imunităţii

Se amestecă un pahar de miez de nucă pisat, stafide şi caise uscate cu 300 g miere de albine. Se consumă câte o lingură de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Boli de piele

Se recomandă consumul zilnic a 20-30 de nuci contra psoriazisului, a eczemelor alergice rebele şi a infecţiilor cu ciuperci la nivelul pielii.

Constipaţie

Miezul a 4 nuci, uşor prăjit, se consumă dimineaţa, la zece minute după un pahar de compot de prune sau două linguri de miere cu apă.

Diabet, colită, boli ale traiectului digestiv, tiroido­ză, hipertensiune

Într-un borcan de 500 ml se pun, pe o treime a lui, membrane uscate tocate mărunt, apoi se umple borcanul cu ţuică şi se lasă la macerat 21 de zile. Se stoarce, apoi se consumă câte o lingură pusă în 100 ml apă, cu 30 de minute înainte de masă.

Curăţarea vaselor sanguine

Se toacă mărunt coaja uscată de la 14 nuci, se amestecă cu 500 ml ţuică, se lasă la macerat 70 de zile. Se ia câte o lingură, dimineaţa.

Ulcer stomacal

Se prepară un ceai din membranele (pereţi care despart miezul nucii) a 4-5 nuci şi 250 ml apă clocotită. Se infuzează o oră, se strecoară şi se bea câte o linguriţă dimineaţa sau înainte de culcare.

Amigdalita

Se face gargară cu macerat din coajă verde, diluat cu apă.

Vindecarea negilor

Cu sucul obţinut din coji verzi şi uscate se freacă negii de trei ori pe zi, timp de 3 săptămâni.

Accident vascular

Con­sumat regulat, miezul de nucă întăreşte vasele de sânge şi previne ruperea lor.

Cojile verzi te scapă de infecţii

Cojile de nuci administrate sub formă de ceai ajută la curăţarea sângelui şi subţierea sângelui îngroşat, la întărirea stomacului, îmbunătăţirea funcţiei ficatului şi tranzitului intestinal, la tratarea incontinenţei urinare sau a infecţiilor cu streptococi, stafilococi sau micoze.

De asemenea, cojile de nucă sunt bune pentru tratarea ulcerului. Cojile verzi de nucă te scapă de negi dacă masezi zonele afectate cu coaja verde. Acest înveliş este bogat în substanţe care tratează infecţiile, precum iodul şi taninurile.

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Oana Roman si Isa jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
Shakira jpg
FotoJet (2) jpg
cub raluca podea png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg