Nucile sunt perfecte pentru o longevitate sănătoasă. Sunt de mare ajutor pentru cardiaci

Ultima actualizare:

    Cercetătorii recomandă bolnavilor de inimă să consume câte opt nuci pe zi.Foto: pixabay.com
Cercetătorii recomandă bolnavilor de inimă să consume câte opt nuci pe zi.Foto: pixabay.com

Este un fapt dovedit că nucile au un efect protector asupra inimii. Numeroase studii realizate în clinici de renume din lume au ajuns la concluzii similare: cardiacii trebuie să consume zilnic nuci şi să profite de beneficiile acestor fructe oleaginoase.

Nucile previn atacul vascular-cerebral: aceasta este concluzia cercetătorilor de la Barcelona's Hospital Clinico, realizatorii unor studii recente privind beneficiile nucilor în afecţiunile cardiace.

Mai mult, deoarece conţin acid alfa linoleic, nucile împiedică îngroşarea arterelor şi sunt indicate bolnavilor cu tulburări de ritm cardiac. De aceea, cercetătorii recomandă bolnavilor de inimă să consume câte opt nuci pe zi. În acelaşi timp, experimentul a mai demonstrat că, spre deosebire de uleiul de măsline, aceste fructe oleaginoase au ajutat la menţinerea elasticităţii şi flexibilităţii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.

Consumaţi nuci de cinci ori pe săptămână

Pornind de la aceste concluzii, nutriţioniştii ne recomandă să ne hrănim de cinci ori pe săptămână cu sâmburi de nuci. Ei ne asigură că, dacă le respectăm sfatul, vom avea o inimă sănătoasă. Sâmburii acestor fructe oleaginoase sunt adevărate izvoare de substanţe nutritive: vitamine (A, B, E şi F) şi minerale : fosfor, calciu, fier, seleniu, magneziu, zinc şi potasiu, cea mai bună hrană pentru creier.

De puterea terapeutică a acestor nutrienţi valoroşi (mai ales de conţinutul mare de calciu), beneficiază şi sistemul osos.

Totodată, lipidele din conţinutul fructului reglează pe cale naturală nivelul colesterolului în sânge şi tensiunea arterială.

Consumul periodic de nuci neprelucrate termic întăreşte vasele de sânge şi previne deteriorarea acestora, îndeosebi la vârstnici. Şi datorită prezenţei vitaminei E, renumită pentru efectul ei, riscul de a face un atac de cord este minim pentru cosumatorii consecvenţi de nuci.Mai mult, alte cercetările recente ale neurologilor americani au demonstrat că substanţele active prezente în miezul nucilor (acizii graşi, vitamina B şi magneziul) au efecte pozitive în tratarea afecţiunilor neurologice.

Nucile, cele mai eficiente fructe oleaginoase

Pe această temă, un alt studiu, realizat la Universitatea Scranton din Pennsylvania (SUA), aduce noi informaţii interesante despre efectul nucilor asupra sănătăţii. Specialiştii prestigiosului for universitar recomandă bolnavilor de inimă să introducă aceste fructe oleaginoase în dieta zilnică, aducând dovezi că nucile sunt cele mai sănătoase alimente din categoria fructelor oleaginoase.

Ele conţin atât fibre sănătoase, proteine, minerale şi vitamine, cât şi un număr mare de antioxidanţi, mai puternici decât la celelalte tipuri de nuci. În cadrul acestui experiment, specialiştii au analizat beneficiile oferite organismului de nuci, în comparaţie cu celelalte fructe oleaginoase: migdale, arahide, fistic, alune, nuci braziliene, nuci cashew, nuci de Macadamia şi nuci pecane.Autorul cercetării, dr. Joe Vinson, precizează că „o mână de nuci conţine aproape de două ori mai mulţi antioxidanţi decât aceeaşi cantitate de arahide sau de alte tipuri de alune".

Nucile sunt de două şi până la 15 ori mai puternice în lupta cu radicalii liberi, în comparaţie cu vitamina E, cunoscută pentru proprietăţile ei antioxidante. Potrivit dr. Vinson, un alt beneficiu al nucilor este acela că ele pot fi mâncate în stare naturală, fără să fie gătite, proces prin care acestea ar pierde din proprietăţile majore.

Oamenii de ştiinţă recomandă un consum de şapte-opt nuci pe zi, pentru a reduce riscul bolilor de inimă, al unor tipuri de cancer, al diabetului zaharat de tip 2, dar şi pentru a combate cauzele îmbătrânirii.

Din nefericire, oamenii nu mănâncă foarte multe nuci de teamă că se îngraşă. Dr. Vinson subliniază că nucile conţin grăsimi sănătoase, nu saturate (care duc la înfundarea arterelor) şi previn supra-alimentarea, deoarece sunt săţioase, susţine autorul studiului.Alte cercetări recente au reconfirmat concluziile unor studii anterioare: în cazul persoanelor care consumă nuci de cel puţin de patru ori pe săptămână, riscul de a se îmbolnăvi de inimă este redus cu 37% , în comparaţie cu persoanele care nu consumă frecvent aceste fructe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net