O bacterie extrem de periculoasă a ajuns și în România. Se vorbește chiar posibilitatea unei noi epidemii

Bacteria Mycoplasma pneumoniae, cunoscută pentru răspândirea sa rapidă și simptomele sale variate, a ajuns și în România, atrăgând atenția comunității medicale asupra necesității monitorizării simptomelor și aplicării măsurilor preventive.

O bacterie periculoasă a ajuns și în România. Foto: arhiva.
O bacterie periculoasă a ajuns și în România. Foto: arhiva.

Originea și răspândirea bacteriei

Bacteria care a preocupat comunitatea medicală europeană a pătruns și în țara noastră, crescând îngrijorările în legătură cu creșterea numărului de îmbolnăviri. Se vorbește chiar posibilitatea unei noi epidemii.  

Initial identificată în China, bacterie Mycoplasma pneumoniae a fost semnalată în diverse țări europene, inclusiv Franța, Suedia, Elveția, Olanda, Italia și Danemarca. În România, Institutul Matei Balş din București și Spitalul Victor Babeş au confirmat cele mai multe cazuri.

Grupurile de vulnerabilitate și simptomele prezente

Potrivit specialiștiilor în domeniu, copiii cu vârstele cuprinse între 8 și 9 ani par a fi cei mai vulnerabili când vine vorba de această bacterie extrem de periculoasă. Simptomele includ durerea în gât, durerea de cap, strănutul, febra, precum și posibile inflamații ale ochilor și vărsături.

Specialiștii avertizează că simptomele pot fi mai grave la persoanele în vârstă, dat fiind îmbătrânirea populației din Europa. Testul serologic, care identifică anumiți anticorpi, este utilizat pentru diagnostic, dar se dezvoltă în sânge după cel puțin 14 zile de la infecție.

Cum se răspândește Mycoplasma pneumoniae

Mycolplasma pneumoniae se răspândește prin tuse și strănut, mai ales în comunitățile foarte populate, cum ar fi școlile, grădinițele și instituțiile cu un număr mare de angajați. Având în vedere acest aspect, medicii avertizează că trebuie să continuăm să respectăm măsurile de prevenție, inclusiv purtarea măștilor.

Specialiștii recomandă să fim vigilenți și să acționăm cu prudență în această perioadă. Stările febrile, dificultățile respiratorii sau manifestările digestive severe sunt semnale pentru care se recomandă consultarea medicală de urgență, în special pentru copii. În contextul actual, aceleași reguli aplicate în timpul pandemiei sunt esențiale pentru a preveni răspândirea bacteriei și a proteja sănătatea comunității.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net