Trei tipuri de bacterie găsite în borșul de pește pe care l-au mâncat pacienții din Spitalul Murgeni

Recentele dezvăluiri din cadrul anchetei privind decesele suspecte înregistrate la Spitalul Murgeni dezvăluie o perspectivă alarmantă asupra calității alimentelor oferite pacienților. Conform unor analize, s-a descoperit prezența unor bacterii periculoase în borșul de pește distribuit de către cei de la Mănăstirea Florești, hrana fiind destinată pacienților de la spital.

Toxiinfecție alimentară la spitalul Murgeni. Foto: arhiva.
Toxiinfecție alimentară la spitalul Murgeni. Foto: arhiva.

Chiar dacă concentrațiile de bacterii au fost considerate relativ mici, acestea pot reprezenta un pericol real pentru pacienții cu sistem imunitar slăbit, ca cei internați în spital.

Ce bacterii periculoase au fost identificate?

Conform documentului oficial emis de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui, au fost identificate trei tipuri de bacterii în borșul de pește:

Clostridium perfringens: Această bacterie poate provoca intoxicații alimentare și poate fi periculoasă pentru organismul slăbit al pacienților.

Bacillus cereus: Produce toxine responsabile pentru intoxicația alimentară și poate fi periculos în concentrații mai mari.

Cerulida: Un alt tip de bacterie găsită în borșul de pește, cunoscută pentru potențialul său toxic.

Valorile specifice ale bacteriilor descoperite sunt:

- Clostridium perfringens: 1,64 milioane/gram
- Bacillus cereus: 3.091/gram
- Cerulida: 945,98/gram

Medicii consultanți avertizează că, deși valorile sunt considerate relativ mici, ele pot fi suficiente pentru a provoca probleme de sănătate, mai ales în cazul pacienților deja afectați de diverse afecțiuni.

Semnale de alarmă timpurii

Documentul indică faptul că autoritățile din Vaslui aveau cunoștință încă de pe 29 noiembrie cu privire la prezența acestor bacterii periculoase în hrana distribuită pacienților. Acest aspect aduce în discuție responsabilitatea și gestionarea situației de către autorități.

Descoperirea acestor bacterii periculoase în hrana destinată pacienților subliniază necesitatea unei atenții sporite asupra siguranței alimentare. Este crucial ca instituțiile responsabile să ia măsuri urgente pentru a identifica sursa contaminării și pentru a implementa proceduri de control și siguranță alimentară îmbunătățite. Pacienții internați în spitale ar trebui să aibă încredere că hrana oferită pentru recuperare este sigură și nu pune în pericol sănătatea lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net