Tragedie la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni! Trei persoane au murit după ce au mâncat pomană de la o mănăstire

O tragedie a avut loc la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni! Trei pacienți au murit și alții se află în stare gravă, după ce toți cei 140 de pacienți ai spitalului au mâncat alimente primite drept pomană de la Mânăstirea din Florești.

Mai mulți pacienți au fost trimiși la Spitalul din Bârlad / foto: Vremea Nouă
Mai mulți pacienți au fost trimiși la Spitalul din Bârlad / foto: Vremea Nouă

Reprezentanții Ministerului Sănătății au comunicat că miercuri seară, la ora 18:20, DSP Vaslui a anunțat în ce situație gravă se află pacienții de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, spital aflat în subordinea primăriei din localitate.

„În cursul zilei de 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe bază de pește. In cursul nopții de 22 noiembrie, un pacient a prezentat simptome digestive, vărsături și diaree. Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie și la alți pacienți. Până în momentul de față s-au înregistrat 3 decese și 1 pacient în stare gravă e internat la Spitalul din Bârlad”, au comunicat autorităție, potrivit celor de la adevarul.ro.

Pentru a evita o tragedie și mai mare, pacienții cu simptome au fost trimiși la Spitalul din Bârlad. De asemenea, s-au prelevat mostre toxicologice, care au fost trimise la IML Iași.

Stare de urgență la Spitalul de Pishiatrie din Murgeni

„Ambulanţa Vaslui a intervenit în cursul acestei zile de patru ori la Spitalul Murgeni, în decurs de câteva ore. Mai întâi s-a intervenit pentru un bărbat de 45 de ani care trebuia transferat la Spitalul Bârlad cu suspiciunea de gastroenterocolită.

Pacientul a fost găsit de echipajul SAJ în stop cardiorespirator. Împreună cu alt echipaj cu medic s-au efectuat manevre de resuscitare fără succes, fiind apoi declarat decedat”, a spus Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

„A doua solicitare a fost pentru un bărbat de 68 cu acelaşi diagnostic. Acesta a fost transferat în stare gravă la Spitalul Bârlad. A treia solicitare a fost pentru o femeie în vârstă de 50 de ani găsită, de asemenea, în stop cardiorespirator.

Nici aceasta nu a răspuns la resuscitare, fiind declarat decesul. A patra solicitare a fost pentru un bărbat de 54 de ani, aflat în stop cardiorespirator, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat”, a mai continuat acesta.

Conducerea Spitalului crede că problema a intervenit după ce pacienții au luat masa de prânz în cursul zilei de marți, însă starețul mânăstirii de la Florești, părintele Ariton Iezechiel nu crede că problema a fost provocată de mâncarea de la mânăstire.

„Mâncarea care am dus-o ieri acolo, am mâncat-o și noi astăzi la mânăstire și nu avem nimic. De obicei, noi facem astfel de acte de caritate, iar cum astăzi a fost Intrarea în biserică a Maicii Domnului, le-am dus de pomană masă de pește: ciorbă de perișoare din pește și pangasius prăjit.

Am ales acest pește special ca să nu aibă oase, știind că masa este pentru suferinzi cu probleme psihice. Încă odată repet, că nenorocirea de acolo nu are nici o legătură cu masa gătită la noi la bucătărie”, a declarat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
condimente jpg
hora bologna ciuleandra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net