Cauza morții pacienților de la spitalul de psihiatrie din Vaslui, necunoscută după 6 zile

Cauza morții pacienților de la Spitalul de Psihiatrie din localitatea vasluiană Murgeni rămâne un mister la 6 zile de la decesul acestora în chinuri. Legiștii de la Vaslui, specialiștii de la Iași sau de la București ridică din umeri și analizează în continuare probele.

Spitalul de Psihiatrie Murgeni
La spitalul din Murgeni trei pacienți au murit după ce au mâncat pește. Foto: spitalmurgeni.ro

Au trecut 6 zile de când trei pacienți au murit în Spitalul de Psihiatrie de la Murgeni după ce au mâncat pește și produse din pește oferite de o mânăstire din Vaslui. Alți 29 de pacienți, de asemenea, au fost internați în spital, iar o persoană a ajuns în comă la spital 

Detalii din ancheta tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni 

Inițial s-a speculat că de vină ar fi fost masa de prânz pe care starețul Mănăstirii Florești, duhovnicul celor mai mulți pacienți internați la Murgeni, a oferit-o cu prilejul unei sărbători religioase. Este vorba despre borș de perișoare din pește și pangasius prăjit.  

Pacienții au mâncat la micul dejun icre și, seara, câte o conservă de ton. În cele 19 probe luate din alimentele de la spital și analizate la cel mai performant laborator al ANSVSA-ului, nu s-a găsit nimic care să fi produs o moarte atât de violentă celor trei bolnavi de la Murgeni.  

Din punct de vedere bacteriologic totul era în limitele normale, fiind exclusă și posibilitatea unei toxiinfecți alimentare ieșite din comun. S-au luat probe de apă și potrivit surselor vremeanoua.ro, până acum nu s-a descoperit nimic. 

Ce spun legiștii de la Vaslui 

„Noi nu mergem pe ipoteze sau scenarii, noi trebuie să dovedim științific de ce cei trei pacienți au murit. Am prelevat probe și acum așteptăm rezultatele histologice. Dar durează! Vă înțeleg insistențele, dar trebuie să înțelegeți că noi nu speculăm.  

De exemplu, ce pot să vă spun este că, într-adevăr, colonul le era foarte inflamat, dar fără rezultatele chimice nu putem ști nimic, doar că pesticidele nu au nicio legătură cu moartea pacienților”, a declarat pentru sursa citată medicul legist-șef de la Vaslui, Alexandru Bazatin.

Pacienții internați se simt bine și vor fi externați 

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore au fost externați mai mulți pacienți internați la Iași, la Vaslui și o parte dintre cei duși la Bârlad. Chiar femeia aflată la va fi externată se pare astăzi, fiind în afara oricărui pericol pacienta care a fost în stare gravă și a stat în comă trei zile și-a revenit și se pregătește să fie externată.  

Acum au înflorit scenariile și se ia în calcul până și o mână criminală, care să fi pus ceva în mâncarea mai multor pacienți? Medicii legiști din Vaslui au luat însă o decizie: au dat undă verde ca trupurile neînsuflețite să fie îngropate. Ei spun că s-a prelevat din cadavre tot ce se putea și nu se justifică păstrarea corpurilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net