O metodă nouă de curăţat dinţii, la tine acasă

Ultima actualizare:

    Irigatorul seamănă cu o periuţă de dinţi electrică
Irigatorul seamănă cu o periuţă de dinţi electrică

Care este primul lucru pe care îl faci dimineața, imediat cum te trezești? Îți bei cafeaua, mănânci, după care, evident, te speli pe dinţi. Periajul, ața dentară sau apa de gură trebuie să facă parte din rutina oricui vrea să aibă dinţi sănătoşi. Dar mai poţi face ceva pentru ei, o metodă de curăţare pe care ai testat-o doar în cabinetul medicului stomatolog.

Irigatoarele bucale, căci de ele vorbim, completează cei trei pași ai igienei orale prin faptul că presiunea exercitată de ele ajunge în locuri unde celelalte metode de igienă nu o pot face. Irigatorul se aseamănă cu o periuță de dinți electrică, iar prețul nu îl depășește cu mult pe cel al unei astfel de periuțe. Este un aparat care îți asigură sănătatea dentară chiar în intimitatea casei tale: este portabil, de dimensiuni mici și cântărește doar 100 de grame. În plus, are un rezervor (pe care îl poți umple cu apă sau apa de gură preferată) și vine la pachet cu diferite capete (anse) ce se pot schimba.                  

Duşul bucal funcţionează pulsând jeturi de apă cu viteză  mare (până la 40.000 de pulsaţii pe minut) către dinţi şi gingii. Au avantajul că ”pot elimina resturile alimentare și bacteriile acumulate în locuri greu accesibile, cum ar fi zonele interdentare”, spune Dr. Ionut Leahu, medic dentist, competență Implantologie Orală.

Irigatoarele orale pot fi folosite indiferent de vârstă, însă o atenție sporită trebuie să o acorde persoanele care suferă de afecțiuni stomatologice: afte, puroi, gingie inflamată etc.

Cui este recomandat

Totodată, printre cei care au ales să includă în igiena dentară zilnică irigatorul bucal, se numără persoane cu aparate sau implanturi dentare, proteze sau dinți înghesuiți: ”În aceste zone, unde este redus atât accesul cât şi vizibilitatea, duşul bucal este singurul care poate curăţa mai bine, fiind una din principalele metode de igienizare, ajutând la igienizarea corpurilor de punte sau eliminarea bacteriilor dintre mucoasa gingivală și implant evitându-se astfel apariția infecțiilor locale”, lămurește dr. Leahu.

Cum se folosește

Dușul bucal se folosește înainte de periajul dentar, cu apă calduţă. Dacă îl utilizezi pentru prima dată, trebuie să faci câteva mișcări cu aparatul oprit, urmat apoi de câteva cu pulsații, ca, în final, să te obișnuiești cu presiunea irigatorului.

Important de știut este că în primele zile, s-ar putea să o mică sângerare gingivală, din cauza faptului că aparatul stimulează circulaţia sangvină la nivelul gingiilor.

Recomandarea dr. Leahu este ”să se înceapă cu ultimele măsele”, apoi să continue cu o plimbare de-a lungul liniei gingiilor, se stă mai mult între dinţi, între bracket şi dinte, între lucrările dentare şi gingie.

Avantaje

Dacă alegi să îl folosești cu regularitate, irigatorul va reduce inflamația și sângerările gingivale prin îndepărtarea parțială a plăcii dentare. În scurt timp se va modifica flora microbiană, iar în final, substanțele antiplacă bacteriană vor avea efectul scontat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net