Iată ce boli se transmit prin gene!

Ultima actualizare:

Hipertensiunea arterială

Dacă ţi se întâmplă să te confrunţi dimineaţa cu dureri de cap, simţi că-ţi ţiue urechile, te ia cu ameţeală, iar vederea începe să fie neclară este posibil să suferi de hipertensiune arterială.

Stilul de viaţă dezorganizat şi o dietă necorespunzătoare pot duce la declanşarea bolii, însă în cele mai multe cazuri ea poate fi o moştenire nedorită de la părinţi. În cazul în care unul dintre părinţi suferă de boala hipertensivă, ai 50 % şanse ca pe viitor să o ai şi tu, dar dacă ambii părinţi sunt sub tratament, riscul creşte până la 75%. Poţi întârzia apariţia primelor simptome printr-o alimentaţie adecvată şi cât mai multă mişcare.

Astmul

Modul în care se dezvoltă sistemul imunitar în primii ani de viaţă precum şi poluarea din ce în ce mai accentuată a aerului sunt doar două dintre cauzele care au dus la înmulţirea accelerată a bolnavilor de astm în întreaga lume.

Afecţiunea este caracterizată prin inflamarea căilor respiratorii care generează simptome precum lipsa de aer, respiraţie şuierată, o senzaţie de greutate pe piept combinată cu episoade necontrolate de tuse.

Muşchii din jurul căilor respiratorii se contractă, iar fiecare respiraţie devine o provocare.

Factorii care conduc la declanşarea crizelor diferă de la o persoană la alta, dar printre cei mai frecvenţi sunt substanţele alergene (polen, părul de la animale sau fumul de ţigară), dar şi efortul fizic sau reacţiile emoţionale puternice. Din punct de vedere ereditar, riscul de a moşteni astmul ajunge până la 80% în cazul în care ambii părinţi suferă de această afecţiune.

Diabetul

Din fericire, riscul de a transmite diabetul de la o generaţie la alta este influenţat de mai mulţi factori, şi nu doar de moştenirea genetică.

Probabilitatea este mai mică atunci când mama are peste 25 de ani, de aproximativ 1% şi creşte dacă cel mic are în copilărie o greutate mai mare decât cea normală. Se manifestă printr-o tulburare a metabolismului sub forma unei cantităţi prea mare de zahăr în sânge.

În acelaşi timp organismul produce prea puţină insulină, iar în lipsa ei glucoza nu mai ajunge în celule şi tu te vei simţi „stoarsă" de energie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net