Iată 5 metode să ai o minte-brici
Dormi. Unul dintre beneficiile aduse de somn este acela că face ca memoria să funcţioneze mai bine. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul somnului, creierul este extrem de ocupat, lucrând, printre altele şi la memorie. Pe lângă faptul că somnul întăreşte amintirile, dar el le şi restructurează şi reorganizează.
Lasă-te de fumat. Cred că toată lumea cunoaşte beneficiile renunţatului la fumat asupra sănătăţii. Dar poate puţin ştiu că dacă scapi de acest obicei dăunător îţi poţi îmbunătăţi memoria şi îţi restabileşti funcţiile cognitive normale.
Slăbeşte. La fel ca fumatul, luarea în greutate este asociată cu apariţia problemelor de memorie. Şi la fel ca lăsatul de fumat, slăbitul te poate ajuta să îţi refaci funcţiile cognitive. Un studiu realizat pe femei supraponderale a stabilit că performanţele obţinute la testele de memorie s-au îmbunătăţit după ce acestea au scăzut în greutate.
Mergi mult pe jos. Odată cu înaintarea în vârstă, mulţi oameni se confruntă cu probleme de memorie. Însă, studiile au indicat că este de ajuns să mergem pe jos doar 10 kilometri pe săptămână pentru a ne menţine buna funcţionare a memoriei.
Miroase rozmarin. S-a demonstrat că mirosul de ulei esenţial de rozmarin poate îmbunătăţi memoria pe termen lung. Mai exact, într-o cercetare publicată anul acesta, s-a observat că participanţii care au stat într-o cameră unde existau infuzii de rozmarin, obţineau rezultate mai bune la testele de memorie, comparativ cu grupul de control.