5 probleme de sănătate pe care le poţi rezolva prin masaj
De mii de ani, masajul a fost şi este considerat un ritual sănătos atât pentru corp, cât şi pentru minte. Poziţia incorectă la birou, stresul, sedentarismul sunt doar câteva elemente care dăunează grav organismului. Aşa apare celulita, durerile ca spate, de cap, probleme care pot fi rezolvate cu un masaj. Ce metodă mai plăcut de tratament poţi găsi?!
1. Masajul medical - pentru durerile de spate. Câteodată este mai bun decât orice medicament! Poziţia incorectă la birou cauzează dureri în partea de jos a spatelui, dar şi la ceafă. Masajul se realizează prin frământarea şi lovirea uşoară zonelor afectate, în felul acesta se relaxează musculatura şi dispar durerile. E nevoie de o vizită la medicul ortoped care îţi va recomanda exact tehnica de masaj potrivită pentru durerile tale.
2. Masajul scalpului - pentru durerile de cap. Se masează fruntea, scalpul şi ceafa, se acţionează asupra nervilor din zonă, în felul acesta stimulându-se circulaţia sângelui. Se vor elimina tensiunile care cauzează durere, iar tu te vei simţi mult mai relaxat. La acest masaj se pot folosi creme şi uleiuri esenţiale cu rol relaxant.
3. Drenajul limfatic - pentru eliminarea toxinelor. Sistemul limfatic îndeplineşte un rol extrem de important în buna funcţionare a organismului. Stimularea lui e indicată pentru evitarea blocajelor. Drenajul se efectuează pe tot corpul, inclusiv la nivelul capului, prin presiuni uşoare, care acţionează asupra lanţurilor de ganglioni limfatici, aflăm de la Natalia Tănăsescu, specialist Green Day Spa (www.greendayspa.ro). Scopul este de a elimina toxinele din organism. De asemenea, e indicat pentru reducerea celulitei şi a depunerilor de grăsime, pentru reducerea edemelor şi stimularea întregului sistem imunitar. Masajul se execută lent, în ritmul respiraţiei, prin efectuarea de presiune. Se recomandă o dată pe săptămână. E contraindicat persoanelor cu probleme de ganglioni.
4. Masajul anticelulitic. E metoda preferată a femeilor de a scăpa de celulită. Masajul reduce ţesutul adipos, elimină aspectul de coajă de portocală şi, în plus, poate scădea circumferinţa în anumite zone.
„Cremele recomandate sunt cele termice şi cele care au la bază ardeiul iute sau mentă. Mişcările de masaj sunt ferme, dar nu violente, astfel încât să producă vânătăi. Se pot folosi beţe de bambus, care favorizează un masaj în profunzime", mai spune Natalia Tănăsescu. Masajul se poate realiza într-o cură, mai multe zile consecutiv
5. Masajul de tonifiere. Atrofierea muşchilor, pielea lăsată, celulita şi circulaţia proastă a sângelui sunt doar câteva dintre efectele nocive ale unei vieţi sedentare. Masajul de tonifiere acţionează în această direcţie, ajutând stimularea tonusului muscular şi a circulaţie sangvine, redând elasticitatea pielii şi păstrând mobilitatea articulaţiilor. Mişcările sunt uşoare, relativ blânde. Poţi folosi uleiuri energizante, cum sunt cele de portocală, eucalipt, scorţişoară.