Organele sexuale masculine, tot mai lungi. De ce ar trebui să ne îngrijoreze acest lucru

Organele sexuale masculine devin tot mai lungi, iar acest aspect ar trebui să ne îngrijoreze, spun oamenii de știință. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Stanford, în ultimii 29 de ani, lungimea medie a penisului a crescut cu 24%. 

Bărbații ar trebui să se îngrijoreze cu privire la noul studiu realizat Foto: Pixabay.com
Bărbații ar trebui să se îngrijoreze cu privire la noul studiu realizat Foto: Pixabay.com

Cercetătorii au compilat date din 75 de studii, efectuate între 1942 și 2021, care au menționat dimensiunile organelor sexuale pentru 55.761 de bărbați. Aceștia au descoperit că lungimea medie a unui penis în erecție a crescut de la 12,1 cm la 15,24 cm în ultimele trei decenii, potrivit Digi24.

Creșterea "rapidă" este îngrijorătoare

În timp ce subiectul poate părea amuzant pentru o serie de oameni, doctorul Michael Eisenberg avertizează că această creștere „rapidă” este îngrijorătoare. „Creșterea s-a produs într-o perioadă relativ scurtă de timp. Orice schimbare generală în dezvoltare este îngrijorătoare, pentru că sistemul nostru reproductiv este una dintre cele mai importante piese ale biologiei umane. Dacă vedem o schimbare atât de rapidă, înseamnă că ceva major se întâmplă cu corpurile noastre”, spune el.

Expunerea la substanțe chimice, o cauză

Cercetătorii se așteptau să vadă o scădere a dimensiunii medii a penisului în timp și au fost „surprinși” de rezultate, care ar putea fi cauzate de o serie de factori. Principala dintre posibilele cauze este prevalența substanțelor chimice nocive din pesticide și produse de igienă.

„Aceste substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin, și sunt multe, se regăsesc în imediata noastră apropiere și în dietă”, a mai spus doctorul Michael Eisenberg. Expunerea la substanțe chimice este considerată o cauză pentru pubertatea timpurie la băieți și fete, care poate afecta și dezvoltarea genitală.

Studiile mai sugerează că substanțele chimice au un impact profund asupra sistemelor noastre reproductive. Numărul de spermatozoizi la bărbații din țările occidentale a scăzut cu 59% între 1973 și 2011, potrivit unei analize a 185 de studii care au implicat 45.000 de bărbați.

Substanțele chimice pot afecta fertilitatea viitoare a bebelușilor care sunt încă în uter. Un studiu danez publicat săptămâna trecută a concluzionat că expunerea femeilor la „substanțe chimice” periculoase în timpul sarcinii ar putea afecta calitatea spermei copiilor în viitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Mette Marit la 51 de ani si Printul Haakon   Casa Regala norvegiana (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
Ceausescu facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net