Oţetul scade febra
Oţetul este considerat aproape un panaceu, pentru că ajută la vindecarea unui număr impresionant de boli. Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă câteva dintre beneficiile lui incontestabile!
Bun detoxifiant
Din Medicina Tradiţională ne-a rămas o băutură cu oţet pentru curăţarea organismului, bună în perioada de iarnă.
O poţi consuma şi tu, 14 zile, timp în care, în fiecare dimineaţă, bei pe stomacul gol, câte un pahar cu apă în care ai adăugat o linguriţă de oţet de mere şi puţină miere.
Amestecul curăţă intestinele, activează digestia, stimulează circulaţia şi ajută la eliminarea eficientă a reziduurilor din organism.
Creşte rezistenţa organismului
Oţetul din vin conţine bioflavonoizi şi vitamina C, substanţe care luptă împotriva infecţiilor bacteriene şi virale, dar şi a cancerului.
În plus, oţetul balsamic consumat în salate reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge pe artere, îmbunătăţind circulaţia sângelui. Şi încă ceva! Oţetul scade colesterolul „rău" şi reglează glicemia graţie acidului acetic.
Vindecă şi cicatrizează rănile
Dacă te-ai lovit şi te-ai învineţit, încălzeşte puţin oţet de mere amestecat cu două-trei prafuri de sare. Toarnă oţetul pe o bucată de pânză şi aplică această compresă peste lovitură.
Ea provoacă o irigare puternică a zonei afectate şi ajută ţesuturile să se vindece rapid. Tot pentru uz extern poţi folosi oţetul pentru tamponări în cazul rănilor uşoare. Au efect antiinflamator şi dezinfectant.
Scade febra uşoară
Perioadele scurte de febră sunt benefice. Ele apar ca o reacţie de apărare a organismului împotriva infecţiilor. Totuşi, dacă febra persistă este bine să te vadă un medic.
Pe lângă tratamentul prescris, încearcă frecţiile cu oţet de mere. Dau rezultate foarte bune. Cât stai în pat, poartă o pereche de ciorapi umeziţi în oţet şi pune câteva comprese reci pe gambe.
Ele vor stimula circulaţia sângelui şi vor diminua căldura în exces a corpului. Le poţi aplica de mai multe ori, dar ai grijă să-ţi măsori temperatura din oră în oră.