Patru minute de odihnă te scapă de boli

Ultima actualizare:

Relaxarea practicată în mod regulat pentru o gamă largă de probleme are efecte foarte bune. Este vorba de afecţiunile legate de sistemul imunitar, diabet, astm bronşic, cancer, probleme cardio-vasculare, gastro-enterologice, hormonale şi nu numai. Cu ajutorul relaxării se deblochează centrii şi meridianele de energie din organism, restabilind echilibrul la toate nivelele sale.

Realizată scurt, dar zilnic, "minirelaxarea" are şi mai multe avantaje. Scade nivelul de stres, schimbă modul în care reacţionăm la situaţiile dificile şi modifică în bine relaţionarea cu cei din jur.

Te poţi relaxa în mai puţin de un minut, iar tehnicile sunt simplu de efectuat, fie că te afli acasă, fie că eşti la serviciu. Iată cea mai la îndemână tehnică de relaxare!

Staţi aşezaţi pe un scaun în mod confortabil, cu coloana dreaptă.

În 7 paşi, cu ajutorul relaxării, veţi ajunge la dizolvarea nodurilor tensionale principale din organism.

Relaxaţi, pe rând, următoarele perechi de zone: pielea capului şi fruntea, regiunea globilor oculari şi pomeţii obrajilor, muşchii ce susţin maxilarul inferior şi partea din faţă a gâtului, ceafa şi umerii, plexul solar şi abdomenul, zona lombară şi sfincterul anal, palmele şi tălpile.

Suntem siguri că exerciţiul este bine făcut atunci când, în zonele relaxate, apare o senzaţie care seamănă cu desfacerea unui nod sau dispariţia unei greutăţi.

Este foarte bine să o practicăm în trei-patru momente fixe ale zilei, pentru a ne forma reflexul de relaxare.

Exersarea sa zilnică face ca într-un timp scurt, pe parcursul câtorva săptămâni, să învăţăm să ne relaxăm profund şi stabil în doar câteva minute pe zi. Vom căpăta astfel plusul de resurse necesare pentru a ne schimba viaţa în bine.

«Stresul declanşează multe afecţiuni» Ştefan Puşcă, specialist în terapii complementare www.stefan-pusca.ro

"Una dintre problemele cele mai grave pentru omul modern, stresul, are o contribuţie majoră în declanşarea dezechilibrelor organismului şi problemelor de sănătate. Consecinţă a modului în care reacţionăm la provocările traiului zilnic, acesta pare foarte greu de controlat pentru mulţi dintre noi. Mai puţin cunoscut este faptul că există soluţii simple care rezolvă această problemă şi transformă stresul într-o sursă de energie".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net