Pepenele galben ne fereşte de boli

Ne dă energie

Este indicat să consumăm pepenele galben pentru conţinutul semnificativ de potasiu, vitamina B6, fibre şi vitamina B3. Combinarea acestor substanţe nutriţionale fac din acest fruct un energizant natural, care ajută şi la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Previne afecţiunile ochilor

O felie potrivită de pepene galben are numai 56 de calorii, dar asigură necesarul de vitamina A şi beta-caroten, doi nutrienţi importanţi pentru vedere.

Întăreşte sistemul imunitar

Pepenele galben este o sursă importantă de vitamina C. Astfel, acesta oferă protecţie organismului împotriva leziunilor provocate de radicalii liberi. Trebuie ştiut că vitamina C joacă un rol crucial în menţinerea sănătăţii sistemului imunitar. Aceasta stimulează globulele albe în lupta cu infecţiile, putând distruge direct orice bacterie sau virus.

Reglează apetitul

Pepenele galben reglează apetitul, fiind un desert indicat în curele de slăbire şi are un efect vitalizant, mai ales în cazul persoanelor care suferă de anemie.

Hidratează şi calmează pielea

Pentru tratarea arsurilor solare sau pentru un efect vitalizant general se vor aplica felii subţiri de pepene galben pe ten.

Acestea trebuie ţinute în prealabil la frigider.

Reglează secreţia de tiroidă

Complexul de vitamine B, precum şi mineralele, fac din pepenele galben un aliat al tiroidei.

Acesta reglează tiroida, în sensul că instalează un echilibru în ceea ce priveşte secreţia acestei glande importante.

Dietă cu pepene

Cura de pepene galben va dura între 10 şi 20 de zile. Atenţie însă! Pentru a elimina riscul unor tulburări digestive nu depăşiţi cantitatea de 2 kg de pepene pe zi.

Nectarul de pepene este foarte indicat, fiind şi foarte rezistent la oxidare. Se prepară cu mixerul şi se poate adăuga miere, după gust.

Atenţie! Persoanele care suferă de diabet nu ar trebui să consume pepene galben. De ce? Pentru că are multe glucide, ceea ce ar putea influenţa nivelul de zahăr din sânge. Mâncat cu moderaţie, acesta nu are alte efecte negative.

cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
image jpeg
cub alexandru arsinel png
Alessia Raiciu 3 webp
cub laurette png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Plaja 2 Mai (24) jpg
foto   amenzi mai mari rovinieta  jpg
foto   vouchere blocate jpg
calendar ortodox 2021 17 august sf gheorghe pelerinul png
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
Risc seismic - sursa foto facebook Nicusor Dan