Pepenele galben reglează pofta de mâncare
Miez galben, moale, cu un gust dulce şi savoare inconfundabilă. Nu este vorba despre o specialitate culinară, ci de pepenele galben, un fruct de sezon, bogat în vitamine, fibre şi antioxidanţi. Iată cum ne ajută pepenele galben să ne păstrăm sănătatea.
Ne dă energie
E indicat să consumăm pepenele galben pentru conţinutul de potasiu, vitamina B6, fibre şi vitamina B3. Toate aceste substanţe nutriţionale fac din fruct un energizant natural, care ajută şi la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Previne afecţiunile ochilor
O felie de pepene galben are 56 de calorii, dar asigură necesarul de vitamina A şi beta-caroten, doi nutrienţi importanţi pentru vedere.
Întăreşte sistemul imunitar
Pepenele galben e o sursă importantă de vitamina C care ajută la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar. Astfel, acesta oferă protecţie organismului împotriva leziunilor provocate de radicalii liberi. De asemenea, stimulează globulele albe în lupta cu infecţiile.
Reglează apetitul
Pe lângă gustul delicios, pepenele galben e un desert indicat în curele de slăbire şi are un efect vitalizant puternic, mai ales în cazul celor care suferă de anemie.
Hidratează şi calmează pielea (uz extern)
Pentru tratarea arsurilor solare se vor aplica felii subţiri de pepene galben pe ten. Acestea trebuie ţinute în prealabil la frigider.
Reglează secreţia de tiroidă
Complexul de vitamine Bfac din pepenele galben un aliat al tiroidei. Acesta reglează tiroida, în sensul că instalează un echilibru în ceea ce priveşte secreţia acestei glande.
Dieta cu pepene
Cura de pepene galben va dura între 10 şi 20 de zile. Atenţie însă! Pentru a elimina riscul unor tulburări digestive nu depăşiţi cantitatea de 2 kg de pepene pe zi. Nectarul de pepene este foarte indicat, fiind şi foarte rezistent la oxidare. Se prepară cu mixerul şi se poate adăuga miere, după gust. Atenţie! Persoanele care suferă de diabet nu ar trebui să consume pepene galben. De ce? Pentru că are multe glucide, ceea ce ar putea influenţa nivelul de zahăr din sânge. Mâncat cu moderaţie, acesta nu are alte efecte negative.